Κι όμως ο εγκέφαλος «παγώνει»
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όταν τρώτε ένα παγωτό ή πίνετε κάτι παγωμένο γρήγορα αισθάνεστε - κάποιες φορές - ένα «πάγωμα» ή μούδιασμα στους κροτάφους;
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί.
Ο εγκέφαλος επειδή είναι τόσο ζωτικό όργανο, είναι πολύ ευαίσθητος στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
Οι ερευνητές στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία, με επικεφαλής τον Χόρχε Σεραδόρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική επιστημονική παρουσίαση σε αμερικανικό συνέδριο πειραματικής βιολογίας, έκαναν πειράματα με μία ομάδα 13 υγιών εθελοντών που έτρωγαν και έπιναν κάτι παγωμένο, καταγράφοντας παράλληλα τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό τους.
Στο εξής λοιπόν όταν τρώτε ή πίνετε κάτι παγωμένο, να το κάνετε πιο αργά ώστε να έχει χρόνο ο εγκέφαλος να συνηθίσει την «κρυάδα»!