Αισθητική Χειρουργική πέους: Η αλήθεια πέρα από τους μύθους

Η χειρουργική των παθήσεων του πέους, είναι καθαρά επανορθωτική και αισθητική χειρουργική.

Αισθητική Χειρουργική πέους: Η αλήθεια πέρα από τους μύθους
4'

Ο Δημήτριος Μπορούσας, Ουρολόγος - Ανδρολόγος με ειδίκευση στην Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική του Ουρογεννητικού Συστήματος, μας ενημερώνει σχετικά με το θέμα της αισθητικής χειρουργικής πέους.

Η χειρουργική πέους πραγματοποιείται για την αποκατάσταση ουλών - δυσμορφιών, συγγενών – επίκτητων – μετεγχειρητικών. Συγκεκριμένα, αφορά στη φίμωση, τις ουλές ή τις συμφύσεις ακροποσθίας, του υποσπαδία ή την αποτυχημένη επέμβαση αυτής ή του επισπαδία. Μάλιστα, μπορεί να διεξαχθεί για κάποια συγγενή ή επίκτητη κάμψη μετά από τραυματισμό ή και κάποια χορδή.

Φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις θαμμένου ή παγιδευμένου πέους και μικροφαλλίας, που ο ασθενής εξετάζει την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης.

Αυξητική πέους - Αισθητική φαλλοπλαστική

Η αυξητική πέους είναι μια καθαρά αισθητική επέμβαση, που στο 90% περίπου των περιστατικών αφορά φυσιολογικά άτομα, που δεν αντιμετωπίζουν δηλαδή, ανατομικά ή λειτουργικά προβλήματα, αλλά τους απασχολεί η εικόνα των γεννητικών τους οργάνων και επηρεάζει την αυτοπεποίθησή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν αρκετές επιλογές που μπορούν να καλύψουν τις επιθυμίες τους αλλά συχνά επιθυμούν και τον συνδυασμό τεχνικών. Μάλιστα, συχνά καλούνται να αποφασίσουν αν επιθυμούν επιμήκυνση πέους ή αύξηση της περιμέτρου στο σώμα του, υπερηβική λιπεκτομή ή λιποαναρρόφηση, αποοσχεοποίηση ή αυξητική της βαλάνου ή και συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη των επεμβάσεων

Ο Ουρολόγος- Ανδρολόγος με ειδίκευση στην Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική του Ουρογεννητικού Συστήματος, κ. Μπορούσας μας εξηγεί αναλυτικά τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται διεθνώς για την επίτευξη των παραπάνω επεμβάσεων.

Επιμήκυνση πέους

Στη διαδικασία της επιμήκυνσης πέους γίνεται μία υποηβική τομή στη βάση του πέους (ραχιαία) και μία διατομή των κρεμαστήρων συνδέσμων (κινητοποίηση πέους). Σε ελάχιστους ασθενείς με σοβαρή στυτική δυσλειτουργία, η πλαστική σηραγγωδών με μόσχευμα και με τη χρήση πεϊκής πρόθεσης αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Αύξηση περιμέτρου σώματος πέους

Οι ασθενείς που επιθυμούν αύξηση της περιμέτρου του σώματος του πέους, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αυξητική κάτωθεν του δαρτού χιτώνα, είτε με χειρουργική απογύμνωση του πέους, είτε με έγχυση με τη βοήθεια κάνουλας.

Επίσης, έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία με χοριολιπώδες ή λιποπεριτοναϊκό μόσχευμα, με βιοσυνθετικά απορροφήσιμα ή μη απορροφήσιμα ενθέματα, με αυτόλογο λίπος ή και με δερματικά fillers, δηλαδή χρήση υαλουρονικού.

Στις ελάχιστες περιπτώσεις ασθενών που είναι προγραμματισμένοι για πεϊκή πρόθεση πραγματοποιείται αυξητική των σηραγγωδών με μόσχευμα. Ο γιατρός αποφεύγει τη χρήση σιλικόνης και παραφινέλαιου, εντάσσοντάς τα στην κατηγορία των επικίνδυνων ευρεσιτεχνιών.

Προσθήκη αυτόλογου λίπους: Η ασφαλέστερη και πιο προσιτή τεχνική

Ο γιατρός εστιάζει στην επεξήγηση της διαδικασίας προσθήκης αυτόλογου λίπους, αναλύοντας τη διαδικασία. Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρει πως η επεξεργασία του γίνεται με κιτ που αυξάνουν την περιεκτικότητά του σε βλαστικά κύτταρα λιπώδους ιστού. Βασική ενέργεια αποτελεί η έκπλυση, ενώ περνά και από την διαδικασία της φυγοκέντρησης. Το λίπος εμπλουτίζεται με PRP υγρό ή gel και γίνεται έγχυση με κάνουλα 18G ή μεγαλύτερη.

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το υαλουρονικό οξύ

Αφού ελεγχθεί το δέρμα πριν από κάθε έγχυση και γνωρίζοντας πως το υλικό είναι διπλοδιασταυρωμένο, γίνεται η πρώτη έγχυση με μέχρι 10cc. Στη συνέχεια, κάθε φορά που οι ασθενείς σκοπεύουν να κάνουν νέα έγχυση, γίνεται έλεγχος της απορρόφησης και φυσιολογικής κατανομής του υαλουρονικού. Επιτρεπόμενο όριο είναι μέχρι 30-40 cc σε 2 έτη.

Αυξητική βαλάνου

Η αυξητική βαλάνου, γίνεται κυρίως με την χρήση υαλουρονικού αλλά είναι από τις πρακτικές που αποφέρουν αρκετές επιπλοκές, με πιο συνήθη τη σκληρότητα και την υπαισθησία.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πολύχρονη εμπειρία μας

Ο γιατρός, Δημήτριος Μπορούσας μεριμνά για τη σωστή ενημέρωση των ασθενών καθώς τη θεωρεί απαραίτητη για την εύρεση της σωστής επιλογής και την ανάλυση των προσδοκιών τους.

Μάλιστα, όπως εξηγεί, τα υψηλά ποσοστά ικανοποίησης παρατηρούνται σε ασθενείς που έχουν ενημερωθεί κατάλληλα και τους απασχολεί η εικόνα τους σε κατάσταση χάλασης. Σε αντικειμενικά φυσιολογικούς άνδρες, προσδοκίες για αύξηση μήκους ή περιμέτρου (μεσότητα του πέους) πάνω από 2-3 cm, σε χάλαση, πρέπει να αποφεύγονται. Ο ίδιος προτείνει τη χρήση αυτόλογου λίπους, αφού παραμένει η ασφαλέστερη και πιο προσιτή λύση.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.borousas.gr & www.androclinic.gr

https://www.facebook.com/urology.andrology.athens

Τηλ: 211 2212486, 6977 491086

AndroClinic Athens, Βαλαωρίτου 4, Αθήνα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή