Νέα μετάλλαξη κορονοϊού με το όνομα… «FLiRT» - Ανησυχία για την εξάπλωση στην Ευρώπη

Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη κορονοϊού «FLiRT» 
Νέα μετάλλαξη κορονοϊού με το όνομα… «FLiRT» - Ανησυχία για την εξάπλωση στην Ευρώπη
UNSPLASH
1'

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι επιστήμονες για τις νέες αναδυόμενες παραλλαγές κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί σε Ευρώπη και Αμερική. Ο ιός εξακολουθεί να μεταλλάσσεται με τους επιδημιολόγους και τους λοιμωξιολόγους να μην αποκλείουν ότι ο κορονοϊός θα πυροδοτήσει και άλλο ένα νέο κύμα έξαρσης κρουσμάτων και θανάτων στις ευπαθείς ομάδες μέσα στο καλοκαίρι.

Η παραλλαγή που καλπάζει καθώς εντοπίζεται σε πάνω από 28% των μολύνσεων στις ΗΠΑ από τις αρχές Μαΐου ονομάζεται «FLiRT». Πρόκειται για την παραλλαγή KP.2 μια από τις παραλλαγές του στελέχους JN.1 της Όμικρον.

Ο καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Georgetown στις ΗΠΑ, Γεώργιος Χρουσός μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ανησυχία στις ΗΠΑ. «Το βλέπω στις ΗΠΑ ασχολούνται πάρα πολύ στα δελτία ειδήσεων. Αναφέρεται συχνά. Αυτές τις παραλλαγές παλιά δεν τις βρίσκαμε γατί δεν είχαμε την τεχνολογία. Τώρα πολύ εύκολα βρίσκουμε εάν ένας ιός έχει μεταλλαχθεί. Είναι αποτέλεσμα καλής επιτήρησης, αυτό που μαθαίνουμε τις παραλλαγές σύντομα», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην εφημερίδα.

Οι νέες παραλλαγές της Covid-19 εξαπλώνονται σε Καναδά, Αυστραλία, Ταϊλάνδη και Ινδία και έχουν εντοπιστεί σε δεκάδες κράτη στην Ευρώπη, ανάμεσά τους στην Ιταλία στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και σε σκανδιναβικές χώρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή