Υπουργείο Υγείας: 1.375 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας το επόμενο διάστημα

Επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη στην Ίο. 
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στο Κέντρο Υγείας Ίου
Υπ. Υγ.
2'

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ίου με έναν γενικό ιατρό, τρεις νοσηλευτές, μία επισκέπτρια υγείας, θέσεις διοικητικού προσωπικού, οδηγών και βοηθών εργαστηρίων, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία επισκέφθηκε το νησί. Επίσης, δρομολογείται η ανάπτυξη κατοικιών για επαγγελματίες υγείας στα νησιά και το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 1.375 θέσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Υγείας Ίου, η Ειρήνη Αγαπηδάκη μετείχε σε πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ Στυλιανό Παξιμαδά και τον Διευθυντή Γενικής Ιατρικής και Υπεύθυνο Επιστημονικής Λειτουργίας Δημήτρη Αλβανό. Επίσης, συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες για τη Δημόσια Υγεία, κατά την οποία αναφέρθηκε αναλυτικά και στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ και ειδικότερα στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου με αφορμή την ΚΥΑ που υπεγράφη την Τρίτη 4 Μαΐου. Η κυρία Αγαπηδάκη εξήγησε αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας στους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτά τα δωρεάν εργαλεία που μας δίνει το κράτος και να κάνουμε ένα δώρο ζωής στον εαυτό μας».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή στην Ίο, που ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας της σε νησιά του Αιγαίου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Όλα όσα εξαγγείλαμε, τα βλέπουμε να γίνονται πράξη. Από το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων, τις κινητές μονάδες και ομάδες που επισκέπτονται κατ' οίκον τους πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας και συνεχίζουμε με μια σειρά από ενέργειες που αφορούν πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης την ενίσχυση των υποδομών των νοσοκομείων».

Σχετικές ειδήσεις