Ψυχική Υγεία: Στον «αέρα» ασθενείς οικοτροφείου – Τους μετέφεραν άρον άρον στο «Δαφνί»

Το οικοτροφείο είχε δημιουργηθεί με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΕΚΑΒ
Οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο τονίζουν ότι δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο
INTIME NEWS
2'

«Ξαφνικά» και με «απαράδεκτο τρόπο» μετακινήθηκαν τέσσερις ασθενείς από οικοτροφείο που ανήκε σε ΜΚΟ, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ-Δαφνί), καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ. Μάλιστα, η μετακίνηση έγινε μέσα σε ένα απόγευμα, την Παρασκευή (14/06/2024), με «εντέλλεσθε» του αρμόδιου υφυπουργού κ. Βαρτζόπουλου, σε ημέρα κλειστής εφημερίας.

Το οικοτροφείο λειτουργούσε μόλις έναν χρόνο, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όμως, τα κονδύλια τελείωσαν, οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι και παραιτήθηκαν «και οι ψυχικά πάσχοντες "πλοηγήθηκαν" με fast – track διαδικασίες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο», σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα.

Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ τονίζουν ότι δεν είναι πρώτη φορά που «όταν τελειώνουν τα χρήματα» σε ΜΚΟ, ιδιώτες κλπ., «πετάμε τους ασθενείς πίσω σε ψυχιατρικές κλινικές». «Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ασθενείς από ιδιωτική κλινική, κυριακάτικα και με εντέλλεσθε μεταφέρθηκαν στο ΨΝΑ. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που ΜΚΟ έκλειναν και άφηναν ασθενείς στις πύλες των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, ημέρες ανοικτής εφημερίας. Με τα ίδια χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν στηθεί και οι Μονάδες Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, δυστυχώς όμως η χρηματοδότηση είναι μόνο για 18 μήνες, για ασθενείς και εργαζόμενους».

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής καλεί «όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες ψυχικής υγείας, τους συγγενείς των ψυχικά πασχόντων, τον λαό, να μην επιτρέψει άλλο την υποβάθμιση και την διάλυση των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας». Επίσης, ζητεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες και ενίσχυση των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή