Φωτιά Βάρης - Κορωπίου: Σε μέγιστη ετοιμότητα ΕΚΑΒ και Ασκληπιείο Βούλας

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημερι της Τετάρτης (19/06/2024), στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου - «Μπαράζ» μηνυμάτων από το 112 προς τους πολίτες για να εγκαταλείψουν την περιοχή 
Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
NEWSBOMB.GR/ ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
1'

Σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπιου, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ έχει ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή. Συγκεκριμένα, ασθενοφόρα και Μοτοσικλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), τέθηκε σε μέγιστη ετοιμότητα το νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, εκτός από τα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, δίνουν δύσκολη μάχη με τις φλόγες, από τις 2 μετά το μεσημέρι. Κάτοικοι σε απόγνωση εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς το 112 έστειλε «μπαράζ» μηνυμάτων, με τις φλόγες να φτάνουν σε αυλές, ενώ αρκετές επιχειρήσεις, υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, οι ισχυροί άνεμοι θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως το βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις