Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις στα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα από το υπουργείο Υγείας

Αιωρούμενα σωματίδια λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, στο λεκανοπέδιο της Αττικής 
αφρικανική σκόνη
Άτομα αυξημένου κινδύνου θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση
INTIME NEWS (αρχείου)
1'

Σε συστάσεις προς τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα προχώρησε το υπουργείο Υγείας, καθώς στο λεκανοπέδιο της Αττικής παρατηρούνται μέτριες συγκεντρώσεις σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, κυρίως λόγω μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.

Άτομα που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο, θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε έντονη σωματική άσκηση.

«Σε συνέχεια της σημερινής ενημέρωσής μας από το δίκτυο μετρήσεων του ΥΠΕΝ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών που λειτουργεί το ΥΠΕΝ, εκτιμάται ότι οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις ΑΣ10 για σήμερα Τρίτη 2/07/2024 θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα (51-75 μg/m3) κυρίως λόγω μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.

Για τους λόγους αυτούς το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.3191/14.1.14 εγκύκλιο με συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) ως ακολούθως:

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου για 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10 : 51-75 (μg/m3 )

"Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους"» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή