Γεωργιάδης: «Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση εδώ και 40 χρόνια», το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ

Υπογραφή εφαρμοστικής Yπουργικής Aπόφασης για τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών του ΕΣΥ
Το υπουργείο Υγείας αναμένει να προσελκύσει περισσότερους ιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας
EUROKINISSI
2'

Ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ εδώ και 40 χρόνια, χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ. Την απόφαση υπέγραψαν την Πέμπτη (04/07/2024) ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η απόφαση προβλέπει τη διαδικασία υποβολής αίτησης και την τήρηση αρχείου, τις ειδικότερες προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας, το περιεχόμενο και τη χρονική διάρκεια της αποφάσεως περί χορήγησης της άδειας, τις αρμόδιες αρχές και τα όργανα ελέγχου για την τήρηση των όρων, καθώς και τις κυρώσεις σε περίπτωση παραβιάσεως των όρων χορήγησης της άδειας. Εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμοστικής νομοθέτησης, η οποία προωθεί με ταχείς ρυθμούς τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία με σκοπό την βέλτιστη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Μέσω του ιδιωτικού έργου των ιατρών του ΕΣΥ, το υπουργείο Υγείας αναμένει να προσελκύσει περισσότερους ιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού θα μπορούν να συνδυάσουν και την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, θα αξιοποιηθεί η κλινική εμπειρία τους και θα ενισχυθεί το εισόδημά τους.

«Είμαι υπερήφανος διότι αυτή μας η Υ/Α αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ εδώ και 40 χρόνια! Πιστεύω ότι είναι η αρχή μεγάλων αλλαγών που θα βγάλουν το σύστημα από μία αδράνεια πολλών ετών και το έχουν οδηγήσει στην σημερινή του κατάσταση. Πολλοί περισσότεροι γιατροί θα έχουν πλέον το κίνητρο να επιλέγουν το ΕΣΥ. Θα ακολουθήσουν άμεσα πολλές ακόμη μεταρρυθμίσεις ώστε να φθάσουμε γρήγορα εκεί που θέλουμε» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Σχετικές ειδήσεις