«Άγιος Ανδρέας»: Σε νέο κτήριο το φαρμακείο του νοσοκομείου - Τώρα στεγάζεται σε κοντέινερ

Υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση νέου κτηρίου φαρμακείου και αποθήκης στο Γ.Ν.Π «Αγ. Ανδρέας»
Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας
Υπ. Υγ.
3'

Σε νέο κτήριο θα στεγαστούν το κεντρικό φαρμακείο -το οποίο αυτή τη στιγμή στεγάζεται σε κοντέινερ- και η αποθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Η ανέγερση του κτηρίου έχει προϋπολογισμό 2.680.560,42 ευρώ και διενεργούσα αρχή του έργου είναι το ΤΑΙΠΕΔ.

Η σύμβαση του έργου, που αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το νοσοκομείο, υπεγράφη την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στο υπουργείο Υγείας. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ιωάννης Καρβέλης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρίας «ΚΑΠΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», Νίκος Παλληκαράκης, παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε: «Δέκα χρόνια πριν, στην επίσκεψή μου στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών μου είχαν θέσει οι τότε εργαζόμενοι και η τότε Διοίκηση το μεγάλο πρόβλημα του φαρμακείου και είχαν ζητήσει τη δημιουργία ενός καινούριου κτηρίου που θα στέγαζε το φαρμακείο. Τότε ήταν αδύνατο να βρούμε λύση. Και είμαι πολύ ευτυχής που χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης βρήκαμε τα χρήματα και σε συνεργασία με τον κύριο Καρβέλη αποφασίσαμε τα χρήματα αυτά να πάνε για να γίνει το φαρμακείο αυτό και να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα 16 και πλέον ετών. Η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη, στόχος είναι να βρίσκουμε λύσεις και σήμερα δίνουμε μία λύση που σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα θα είναι έτοιμο για να στεγάσει το νέο φαρμακείο. Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, που ήδη αναβαθμίζεται με πολλά έργα και εξελίσσεται σε ένα ακόμα καλύτερο νοσοκομείο από ό,τι ήταν, θα μπορεί να έχει και τις υπηρεσίες φαρμακείου με ένα πιο καλό τρόπο και θα δούμε και τι άλλα πράγματα μπορούμε να κάνουμε».

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης, δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που νιώθω σήμερα και να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Υγείας, τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, που συνέβαλε πάρα πολύ για τη χρηματοδότηση αυτού του εμβληματικού έργου που είναι αίτημα όχι μόνο του νοσοκομείου της Πάτρας ο Άγιος Ανδρέας αλλά ολόκληρης της πόλης, η στέγαση του φαρμακείου. Ένα έργο το οποίο αποτελεί αίτημα από το 2008, οπότε και έγινε η ανακατασκευή του νοσοκομείου μετά το μεγάλο σεισμό που είχε γίνει στην Πάτρα. Από τότε το φαρμακείο στεγάζεται σε ένα κοντέινερ και ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος τη στιγμή που έχει μέσα φάρμακα υψηλού κόστους και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται είτε με τη ζέστη είτε με το κρύο μέσα σε ένα κοντέινερ. Δίνουμε μία μεγάλη λύση σε αυτό το πρόβλημα και είναι κάτι που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την περαιτέρω λειτουργία του νοσοκομείου. Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ τον υπουργό Υγείας, τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, για αυτή τη μεγάλη συμβολή που είχε στη σημερινή υπογραφή αυτής της σύμβασης».