Γεωργιάδης: Στο τραπέζι η «επιστράτευση» ιδιωτών γιατρών για τα νοσοκομεία - Σήμερα η απόφαση

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, συμμετείχε στο 15th Pharma & Health Conference.
Αναζητείται λύση στο πρόβλημα των νοσοκομείων με άγονες προκηρύξεις
INTIME NEWS
2'

Μόνο 11 από τους 140 ιδιώτες γιατρούς, στους οποίους απευθύνθηκαν τηλεφωνικά διοικητές νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κενών, δέχτηκαν να παρέχουν υπηρεσίες για την κάλυψη εφημεριών. Οι 105 απάντησαν αρνητικά και 14 το σκέφτονται. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο 15th Pharma & Health Conference, την Πέμπτη (11/07/2024).

Αδιαφορία στην υπολειτουργία των επαρχιακών νοσοκομείων δεν μπορεί να δείξει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε κάποιου είδους επίταξης υπηρεσιών. Η απόφαση θα ληφθεί σήμερα σε σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας με στόχο την επίλυση του προβλήματος νοσοκομείων με άγονες προκηρύξεις.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκέφεται να αξιοποιήσει τον νόμο που ψηφίστηκε επί υπουργίας Θάνου Πλεύρη και υποχρεώνει τους ιδιώτες γιατρούς σε έκτακτες καταστάσεις να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος ειδικότερα στα 14 νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων σε κρίσιμες ειδικότητες, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Κω και περιέγραψε ότι προκηρύχθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις θέσεις παθολόγων και άλλες τέσσερις παιδιάτρων σε 14 προκηρύξεις. Στο νησί υπάρχουν 9 ιδιώτες και η διοίκηση του νοσοκομείου με υπουργική παρότρυνση τους πρότεινε εφημερίες με μπλοκάκι, χωρίς να αποφέρει καλό αποτέλεσμα.

Για τη λύση στο πρόβλημα των νοσοκομείων με άγονες προκηρύξεις, ο Υπουργός σχολίασε ότι «η επίταξη είναι μια βάρβαρη λέξη», ενώ πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να λένε «δεν με νοιάζει εάν λειτουργεί το νοσοκομείο, είναι πρόβλημα του Υπουργείου». «Προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση» και το κράτος μπορεί να βρει λύσεις, «αλλά προτιμώ χωρίς βία» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο.

Σχετικές ειδήσεις