Ποιο είναι το μπαχαρικό που αυξάνει τη λίμπιντο

Παρουσιάστηκαν σημαντικές αυξήσεις στη σεξουαλική δραστηριότητα και το χρόνο σεξουαλικής απόδοσης μετά τη χρήση του
1'

Στις Νήσους Μολούκες ή Νησιά των Μπαχαρικών η βλάστηση είναι άφθονη και υπάρχουν τροπικά δάση. Πρόκειται για ορεινά νησιά, κάποια με ενεργά ηφαίστεια, που δέχονται μεγάλα ύψη βροχής.

Σε εκείνα τα νησιά παράγονται μεγάλες ποσότητες ρυζιού αλλά και δύο δημοφιλή μπαχαρικά, που προέρχονται από αειθαλή δέντρα που φύονται στα νησιά. Το ένα εξ αυτών είναι η μοσχοκαρυδιά ή Μυριστική η ευώδης (Myristica fragrans), που από τον καρπό της βγαίνει το μοσχοκάρυδο.

Το μοσχοκάρυδο έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

  • Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην πρόληψη των κυτταρικών βλαβών και μπορούν να προστατεύσουν από χρόνιες ασθένειες.
  • Είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.
  • Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν οδοντικές κοιλότητες, φλεγμονές και ασθένειες των ούλων.
  • Μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς και να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, ενισχύοντας την παγκρεατική λειτουργία.

Σε επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα παρατηρήθηκε ότι μπορεί να ενισχύσει και τη λίμπιντο.

Σύμφωνα με αυτή, οι αρσενικοί αρουραίοι που τους χορηγήθηκε συγκεκριμένη δόση εκχυλίσματος μοσχοκάρυδου, παρουσίασαν σημαντικές αυξήσεις στη σεξουαλική δραστηριότητα και το χρόνο σεξουαλικής απόδοσης σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν.

Σημαντικό να τονιστεί ότι η χρήση του μοσχοκάρυδου σε μεγάλες ποσότητες -από 2 κουταλιές της σούπας και πάνω- μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Μεταξύ αυτών ναυτία, ζάλη, έντονη ξηροστομία, θολή όραση ή ακόμα και παραισθήσεις.