Καρδιά: Δύο σημάδια στα χέρια που δεν πρέπει να αγνοήσετε - Δείχνουν σοβαρό πρόβλημα

Mερικά από τα ενδεικτικά σημάδια ενός καρδιακού προβλήματος είναι πιο εμφανή από άλλα

Καρδιά: Δύο σημάδια στα χέρια που δεν πρέπει να αγνοήσετε - Δείχνουν σοβαρό πρόβλημα
2'

Η υγεία της καρδιάς είναι ένα σημαντικό ζήτημα, για το οποίο οφείλουμε να ενδιαφερόμαστε. Ιδίως, στο Ηνωμένο Βασίλειο, που τα καρδιαγγειακά νοσήματα ευθύνονται για περίπου το ένα τέταρτο όλων των θανάτων κάθε χρόνο, το ζήτημα αυτό παίρνει άλλη διάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό περιλαμβάνει καταστάσεις και ασθένειες όπως στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικά επεισόδια και περίπου 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο ζουν αυτή τη στιγμή με καρδιαγγειακή νόσο, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί, αναφέρει το British Heart Foundation.

Χωρίς έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, η καρδιαγγειακή νόσος μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα. Mερικά από τα ενδεικτικά σημάδια ενός καρδιακού προβλήματος είναι πιο εμφανή από άλλα. Για παράδειγμα, οι παλμοί της καρδιάς και ο πόνος στο στήθος θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ένα πρόβλημα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πιο ασυνήθιστα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων δύο που μπορεί να εμφανιστούν στα χέρια.

Σύμφωνα με υγειονομικούς οργανισμούς, η πληκτροδακτυλία και το πρήξιμο των χεριών θα μπορούσαν να υποδηλώνουν πρόβλημα με την καρδιά.

Πληκτροδακτυλία

Η πληκτροδακτυλία είναι μια πάθηση που προσβάλλει τα δάχτυλα των άκρων προκαλώντας αλλαγές στην όψη τους. Μαζί με τις άκρες των δακτύλων, τα νύχια θα διευρυνθούν και θα φαίνονται να τυλίγονται γύρω από τις πλευρές των δακτύλων.

Τα νύχια μπορεί επίσης να σχηματίσουν ένα στρογγυλεμένο, διογκωμένο σχήμα, δίνοντας την εμφάνιση ενός ανάποδου κουταλιού.

Συνήθως εμφανίζεται λόγω των μακροχρόνιων χαμηλών επιπέδων οξυγόνου στο αίμα σας, γνωστά ως υποξαιμία. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε καρδιακές παθήσεις, καθώς και σε προβλήματα με τους πνεύμονες ή το πεπτικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η πληκτροδακτυλία, μπορεί να είναι αποτέλεσμα αυτών των καρδιαγγειακών προβλημάτων:

  • Ανεύρυσμα αορτής: Μια διόγκωση στο τοίχωμα της μεγαλύτερης αρτηρίας του σώματός σας
  • Συγγενής καρδιακή νόσος: Ένα δομικό πρόβλημα με την καρδιά σας που υπάρχει κατά τη γέννηση
  • Ενδοκαρδίτιδα: Μια λοίμωξη της κυκλοφορίας του αίματος προσβάλλει την επένδυση των βαλβίδων της καρδιάς σας

Πρήξιμο

Τα πρησμένα χέρια θα μπορούσαν επίσης να υποδηλώνουν πρόβλημα με την καρδιά σας. Γνωστό ιατρικά ως οίδημα, εμφανίζεται όταν συσσωρεύεται υγρό στις πληγείσες περιοχές.

Είναι ένα από τα πιο κοινά σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας, που σημαίνει ότι η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει σωστά το αίμα γύρω από το σώμα.

Το NHS προειδοποιεί ότι το πρήξιμο μπορεί να είναι λιγότερο το πρωί και να «επιδεινωθεί» αργότερα μέσα στην ημέρα. Εάν προκαλείται από καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί επίσης να επηρεάσει τους αστραγάλους και τα πόδια.

Θα πρέπει να μιλήσετε άμεσα με το γιατρό σας εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή