ΕΟΠΥΥ: Αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης από το 2025 για τον διαβήτη τύπου 2

Αποδεκτό έγινε το αίτημα των ασθενών από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ
Πρόληψη επιπλοκών και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων
PIXABAY
1'

Θετική έκβαση είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη (10/07/2024) μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας, τόνισε την αναγκαιότητα ένταξης των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) στο σύστημα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας τα οφέλη τους για την αποτελεσματική διαχείριση της νόσου, τη βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου, την πρόληψη των επιπλοκών, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του αιτήματος και την αξία της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη, δεσμεύτηκε για τη δρομολόγηση της διαδικασίας αποζημίωσης των συστημάτων CGM, με στόχο την υλοποίησή της το 2025, εκφράζοντας την επιθυμία του να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τη διαβητική κοινότητα. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η σωστή διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη μέσω της νέας τεχνολογίας, δεν αποτελεί σημαντικό οικονομικό βάρος για το σύστημα Υγείας, σε αντίθεση με τις επιπλοκές και τις συννοσηρότητες που προκαλούν δυσανάλογα υψηλό κόστος. Επίσης, επεσήμανε ότι στόχος του Υπουργείου είναι τα χρήματα που εξοικονομούνται από τον εξορθολογισμό των δαπανών της υγείας, να επιστρέφονται στους ασθενείς και στο σύστημα υγείας είτε μέσω της καινοτομίας, είτε με την εφαρμογή καλών πρακτικών.

Σχετικές ειδήσεις