Έτσι θα ρίξετε το σάκχαρο μέσα σε μόλις 10 λεπτά

Υπάρχουν αρκετές μελέτες που έχουν αποδείξει ότι δραστηριότητα αμέσως μετά το φαγητό μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Έτσι θα ρίξετε το σάκχαρο μέσα σε μόλις 10 λεπτά
2'

Η διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι μια κρίσιμη πτυχή της διατήρησης της συνολικής υγείας, ειδικά στα άτομα που κινδυνεύουν με διαβήτη ή είναι διαβητικοί. Όμως, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μειωθεί το σάκχαρο στο αίμα, αλλά αυτός δεν αφορά τη διατροφή.

Η μέθοδος αυτή, παρά το γεγονός ότι έχει ερευνηθεί αρκετά με τα χρόνια, δεν είναι τόσο γνωστή στους γιατρούς. Απαιτεί μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σας και μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην υγεία σας. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να αρχίσετε να το εφαρμόζετε αμέσως μετά το επόμενο γεύμα σας.

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας μέσα σε μόλις 10 λεπτά; Γι’ αυτό μίλησε ο Δρ Jeffrey Pegn, ένας εξειδικευμένος ορθοπεδικός και ειδικός στην αθλητιατρική που διατηρεί κανάλι στο YouTube.

Πώς θα ρίξετε το σάκχαρο μέσα σε 10 λεπτά;

Με ελαφριά άσκηση μέσα σε μία ώρα μετά το φαγητό. Υπάρχουν αρκετές μελέτες που έχουν αποδείξει ότι δραστηριότητα αμέσως μετά το φαγητό μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση μετά το γεύμα όχι μόνο συμβάλλει στη μείωση των αιχμών του σακχάρου στο αίμα αλλά και στην ενίσχυση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Η βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να χειριστεί το σάκχαρο πιο αποτελεσματικά, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει στη μείωση της αιμοσφαιρίνης A1c και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο λειτουργεί αυτή η μέθοδος έγκειται στον τρόπο με τον οποίο οι μύες σας αξιοποιούν τη γλυκόζη. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι μύες χρειάζονται περισσότερη ενέργεια, την οποία παίρνουν από τη γλυκόζη στο αίμα σας.

Χρησιμοποιώντας περισσότερη γλυκόζη, η άσκηση μειώνει την ποσότητα που κυκλοφορεί στην κυκλοφορία του αίματός σας, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ακόμη και ελαφρές δραστηριότητες, όπως το γρήγορο περπάτημα, το ελαφρύ τρέξιμο ή απλές ασκήσεις με το βάρος του σώματος μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή