Γιατρός αποκαλύπτει πέντε σημάδια στο πρόσωπό σας που δείχνουν σοβαρά προβλήματα υγείας

Όσα πρέπει να γνωρίζετε
2'

Το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου αποτελεί τον καθρέφτη της υγείας του, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο Δρ Donald Grant, γενικός ιατρός στο The Independent Pharmacy είπε στη Mirror ότι πέντε σημάδια μπορεί να μας φανερώσουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας.

Ποια είναι όμως τα πέντε σημάδια;

Πρησμένο πρόσωπο

Εάν νιώθετε πρήξιμο και πόνο, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

Ο Δρ Γκραντ εξήγησε ότι «το πρήξιμο του προσώπου μπορεί συχνά να είναι σημάδι προβλημάτων υγείας, όπως ο αλλεργικός πυρετός ή άλλες αλλεργικές αντιδράσεις. Ωστόσο, τα πρησμένα πρόσωπα μπορεί επίσης να υποδηλώνουν κατακράτηση υγρών - ένα κοινό σημάδι επιπλοκών στα νεφρά».

Και πρόσθεσε: «Ένα πρησμένο πρόσωπο θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι παθήσεων όπως μια λοίμωξη του δέρματος που κάνει το δέρμα να φαίνεται κόκκινο και πρησμένο. Αυτή η μόλυνση μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου».

Χλωμό δέρμα

Ο γιατρός είπε ότι «χρόνιες ασθένειες, κακή διατροφή ή ανεπάρκεια βιταμινών μπορούν όλα να οδηγήσουν σε ωχρότητα στο δέρμα».

Εξήγησε πως: «Αυτό συχνά οφείλεται σε έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων ή αιμοσφαιρίνης, που οδηγεί σε αποχρωματισμό στο πρόσωπο. Εάν υποφέρετε από χλωμό δέρμα, εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως κόκκινο κρέας, φασόλια και φακές».

Κίτρινο δέρμα ή μάτια

Ο Δρ Γκραντ ανέφερε πως αν κιτρινίσουν θα μπορούσε να είναι «δείκτης ίκτερου».

Εξήγησε ότι ο ίκτερος εμφανίζεται όταν «η ποσότητα της χολερυθρίνης συσσωρεύεται στο σώμα. Ο ίκτερος μπορεί να προκληθεί από μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως ηπατική νόσο, ηπατίτιδα ή δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Εξάνθημα

Τα εξανθήματα μπορεί να είναι ενοχλητικά, αλλά αν δεν υποχωρήσουν, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

«Τα επίμονα εξανθήματα στο πρόσωπο μπορεί να υποδηλώνουν λύκο, μια αυτοάνοση νόσο. Αυτά τα εξανθήματα τείνουν να εμφανίζονται στη μύτη και τα μάγουλα πριν εξαπλωθούν στα χέρια και το στήθος», είπε.

Ξηρά χείλη ή δέρμα

Ο Δρ Grant είπε: «Τέλος, ενώ τα ξηρά χείλη ή το δέρμα μπορεί συχνά να είναι σημάδι αλλαγής καιρικών συνθηκών ή γήρανσης, προκαλείται επίσης από αφυδάτωση. Τα σημάδια αφυδάτωσης περιλαμβάνουν ερυθρότητα δέρματος, ξηρό βήχα και δίψα. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί υγιεινή πρόσληψη νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσαρμοσμένη ανάλογα όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν».