«Όλοι κάνετε ένα συγκεκριμένα λάθος στο πρωινό βούρτισμα» - Οδοντίατρος κάνει την αποκάλυψη

«Εάν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν το πρωινό, τότε μπορεί να καταστρέψετε τα δόντια σας» αναφέρει ο Dr. Prinja
2'

Είναι πιστευτό από όλους ότι το να βουρτσίζουμε τα δόντια μας δύο φορές την ημέρα είναι η σωστή και καλύτερη απόφαση για την διατήρηση της υγιεινής των δοντιών μας αλλά και για να έχουμε το πιο λαμπρό και όμορφο χαμόγελο.

Το πρωινό βούρτσισμα είναι ίσως το πιο σημαντικό από τα δύο. Οι περισσότεροι βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά το πρωινό, αλλά ένας οδοντίατρος έρχεται να μας αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.

Ο Dr. Vikas Prinja, γνωστός στους 264,000 ακόλουθους του στο TikTok ως @thelondondentist, προειδοποιεί λέγοντας: «Εάν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν το πρωινό, τότε μπορεί να καταστρέψετε τα δόντια σας. Όταν κοιμάστε, η ποσότητα σάλιου που παράγει το σώμα σας πέφτει και το σάλιο είναι αυτό που προστατεύει τα δόντια σας από τα βακτήρια. Αυτό σημαίνει ότι τα βακτήρια στο στόμα σας έχουν μια απόλυτη ημέρα αγρού και πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν τρώτε το πρωί πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας, ταΐζετε επίσης αυτά τα βακτήρια και αποβάλλουν το οξύ που είναι αυτό που προκαλεί τερηδόνα» σύμφωνα με το mirror.

Συνεχίζει λέγοντας: «Το μαντέψατε, αν βουρτσίσετε αμέσως αφού τρίψετε αυτά τα οξέα στα δόντια προκαλώντας φθορά των δοντιών που οδηγεί σε ευαισθησία και λεπτότερα, πιο κίτρινα δόντια.»

Η τερηδόνα μπορεί να μην εμφανίσει συμπτώματα αρχικά, αλλά εάν επιδεινωθεί, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως πονόδοντο ή ορατές λευκές/καφέ/μαύρες κηλίδες στο δόντι σας.

Η προσέγγιση για την αντιμετώπιση της τερηδόνας ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητά της, αναφέρει η Express. Για πρώιμα στάδια, οι οδοντίατροι μπορεί να προτείνουν θεραπείες με φθόριο, όπως στοματικό διάλυμα ή βερνίκι για να βοηθήσουν στην αναστροφή της βλάβης. Εάν η αποσύνθεση έχει προχωρήσει περαιτέρω, οδηγώντας σε κοιλότητες, μπορεί να χρειαστεί σφράγισμα.

Σε περιπτώσεις όπου η τερηδόνα έχει διεισδύσει βαθύτερα στο δόντι, μπορεί να απαιτείται ριζικό κανάλι. Υπάρχουν περιπτώσεις, ωστόσο, που το δόντι είναι πολύ κατεστραμμένο και πρέπει να γίνει εξαγωγή.

Ο Dr Prinja προσφέρει μια συμβουλή για την αποφυγή τέτοιων οδοντικών καταστροφών: «Ιδανικά βουρτσίστε πριν από το πρωινό και μετά χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα μετά τα γεύματα για να ξεπλύνετε τυχόν μικρά κομμάτια φαγητού, ώστε να μην ταΐζετε αυτά τα βακτήρια».

Πηγή: Mirror