Δοκιμάστε αυτό το κόλπο στο σφουγγάρι πριν πλύνετε τα πιάτα

Εφαρμόστε αυτό το κόλπο για να διατηρείτε πάντα καθαρό το σφουγγάρι σας
2'

Υπάρχει ένας απλός και εύκολος τρόπος που πιθανότατα δεν έχετε σκεφτεί για να κρατάτε καθαρό το σφουγγάρι σας.

Ένα προϊόν που χρησιμοποιείτε καθημερινά στη μαγειρική, μπορεί επίσης να διατηρήσει το σφουγγάρι σας καθαρό εξαφανίζοντας βρωμιές και βακτήρια μια για πάντα

Αλάτι στα σφουγγάρια

Δοκιμάστε να μουλιάσετε το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε για να πλύνετε τα πιάτα σε διάλυμα αλατόνερου προκειμένου να απολυμάνετε και να απομακρύνετε τις οσμές από το σφουγγάρι χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά ή φάρμακα. Αυτή η μέθοδος παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού σας και καθιστά μια οικονομική και δίχως χημικά επιλογή για να κρατάτε τη κουζίνα σας καθαρή.

Αλατόνερο για την απολύμανση των σφουγγαριών

Διαλύστε 1/4 φλιτζάνι αλάτι σε ζεστό νερό και στη συνέχεια βεβαιωθείτε πως το αλάτι είναι πλήρως διαλυμένο. Στη συνέχεια βυθίστε το σφουγγάρι στο διάλυμα που ετοιμάσατε, αφήνοντας του να μουλιάσει για αρκετές ώρες. Το αλάτι θα αποστειρώσει το σφουγγάρι και θα διαλύσει τα λίπη που έχουν συσσωρευτεί. Τέλος, ξεπλύνετε πολύ καλά το σφουγγάρι με καθαρό νερό για να φύγουν τυχόν υπολείμματα αλατιού.

Διατηρήστε καθαρά τα σφουγγάρια

Μπορείτε να διατηρήσετε σε πάρα πολύ κατάσταση τα σφουγγάρια σας, εάν υιοθετήσετε μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού. Συγκεκριμένα, μετά από κάθε χρήση φροντίστε να ξεπλένετε πολύ καλά το σφουγγάρι σας και στύψτε το καλά για να φύγει όλο το νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε σημείο που αερίζεται για να αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας και υγρασίας.

Μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα σφουγγάρια καθώς και αυτά έχουν ημερομηνία λήξης.

Σχετικές ειδήσεις