Μπρόκολο: Πότε χάνει την αντικαρκινική του δράση - Προσοχή στο μαγείρεμα
Κάποιες πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για υγιεινή διατροφή και υγιεινά γεύματα, δημοσίευσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου.
Όσον αφορά το μπρόκολο, το Ινστιτούτο αναφέρει ότι το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε μόλις λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί το ένζυμο μυροσινάσηπου, το οποίο είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας, σουλφοραφάνη.
Εάν μαγειρευτεί για πάνω από πέντε λεπτά στον ατμό ή μαγειρευτεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.
Πηγή: Anticancer: Η προληπτική δύναμη των τροφών – Οδηγός διατροφής για να μειώσετε ον κίνδυνο του καρκίνου, Χριστίνα Οικονομίδου – Πιερίδου, Κλινική διατροφολόγος, διατροφολόγος, M.Sc. Nutritional Medicine, Εκδόσεις Διόπτρα