Ποια φιστίκια είναι ο χειρότερος ξηρός καρπός - Πρόκειται για την πιο ανθυγιεινή επιλογή
Οι ξηροί καρποί μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή με διάφορους τρόπους, καθώς είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά που είναι εξαιρετικά ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό ωστόσο κάποια είδη όπως τα αράπικα φιστίκια κρύβουν κινδύνους.
Από τα κοινά είδη, όπως τα αμύγδαλα και τα κάσιους, μέχρι τα λιγότερο γνωστά, όπως τα καρύδια baru και pili, οι επιλογές είναι πολλές. Είναι όμως όλες το ίδιο υγιεινές;
Τα κουκουνάρια και τα μακαντάμια, είναι οι δύο ξηροί καρποί που πρέπει να περιορίσεις την κατανάλωσή τους, καθώς αποτελούν τη δεύτερη και την τρίτη πιο ανθυγιεινή επιλογή ξηρών καρπών εκεί έξω, αντίστοιχα.
Όσο και αν τα κουκουνάρια έχουν θρεπτική αξία, προκαλούν το «σύνδρομο του κουκουναριού» ή «σύνδρομο πεύκης» κατά το οποίο τα κουκουνάρια που καταναλώνονται αφήνουν μια πικρή και μεταλλική γεύση στο στόμα για μήνες.
Ενώ οι ειδικοί συμβουλεύουν τους λάτρεις των ξηρών καρπών να παρακολουθούν την ποσότητα κουκουναριών και μακαντάμια, δεν θεωρούν κανένα από τα δύο ως το χειρότερη επιλογή.
Στην πραγματικότητα τα πιο ανθυγιεινά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα: Τα αράπικα φιστίκια.