Βασιλακόπουλος: Βρισκόμαστε στη δεύτερη έξαρση του κορονοϊού

Εξαμηνιαίο μοντέλο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού προτείνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

COVID-19
Τουλάχιστον δύο εξάρσεις το χρόνο κάνει ο κορονοϊός
INTIME NEWS
1'

Τουλάχιστον δύο εξάρσεις το χρόνο κάνει ο κορονοϊός, ο οποίος έχει μπει πλέον στην ενδημική του φάση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα έξαρσης, γι’ αυτό παρατηρείται μεγάλη διάδοση του ιού και στους τουριστικούς προορισμούς, το τελευταίο διάστημα.

Τα παραπάνω τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα (05/08/2024). Όπως υποστήριξε μάλιστα, η χώρα μας εφαρμόζει λανθασμένη τακτική ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Εμείς έχουμε μία τελείως λανθασμένη αντιμετώπιση του κορονοϊού. Θεωρήσαμε ότι ο κορονοϊός εξαφανίστηκε. Φέτος κάναμε μόνο 270.000 δόσεις εμβολίου σε όλη την Ελλάδα, όταν -και πολύ σωστά- κάναμε 3 εκατομμύρια δόσεων εμβολίου γρίπης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τον εμβολιασμό «θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο λίγο διαφορετικό από τη γρίπη. Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα λένε ότι μάλλον, θα πρέπει να πάμε σε ένα εξαμηνιαίο μοντέλο εμβολιασμού για τον κορονοϊό».

Τέλος, υπενθύμισε ότι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν συμπτώματα, να κάνουν άμεσα τεστ ώστε να μπορούν να λάβουν εγκαίρως αντιικά σε συνεννόηση με τον γιατρό τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή