Στο σύστημα κοστολόγησης DRG και το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού και του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών

νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ
To Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2'

Στην προετοιμασία για την ένταξή του στο νέο σύστημα αποζημίωσης (ΣυΚΝΥ) νοσοκομειακών υπηρεσιών προχωρά το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ).

Για το σκοπό αυτό, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΝΙΜΤΣ και του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ). Υπενθυμίζεται πως το Κέντρο έχει προχωρήσει στην καθολική εφαρμογή του συστήματος DRG (Διαγνωστικά Ομοιογενείς Ομάδες) σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Το σύστημα DRGs (Diagnosis Related Groups), δηλαδή το Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδων είναι ένα «εργαλείο» ταξινόμησης των νοσοκομειακών ασθενών που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων από τη νοσηλεία των ασθενών και την ταξινόμησή τους σε έναν σαφή και διαχειρίσιμο αριθμό μείγματος περιπτώσεων που είναι κλινικά σημαντικός και οικονομικά ομοιογενής. Ταυτόχρονα είναι ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε αυτές τις ομάδες περιπτώσεων και μια μέθοδος προοπτικής αποζημίωσης με τιμές που έχουν προσδιορισθεί εκ των προτέρων.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη στις 25 Ιουλίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: ο Υποστράτηγος και Γενικός Διευθυντής Ν.Ι.Μ.Τ.Σ κ. Παναγιώτης Νούλης, ο Οικονομικός Διευθυντής Ν.Ι.Μ.Τ.Σ Αντισυνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Τζακώστας, ο Πρόεδρος ΚΕ.ΤΕΚ.Ν.Υ κ. Παντελής Μεσσαρόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος ΚΕ.ΤΕΚ.Ν.Υ κ. Χαράλαμπος Πλατής.

Για την επίτευξη του στόχου θα συσταθούν ομάδες έργου από το Ν.I.Μ.Τ.Σ και το ΚΕΤΕΚΝΥ. Επιπλέον, το Κέντρο θα προχωρήσει στην εκπαίδευση του προσωπικού του νοσοκομείου στην κωδικοποίηση κατά DRG. Τέλος, το Κέντρο θα μελετήσει τις μεθόδους αποζημίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου με βάση τα DRG και θα εκδίδει τακτικές περιοδικές εκθέσεις προόδου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή