Κέντρο ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο Ρόδου - Σε 3 χρόνια η λειτουργία του

Ενίσχυση του νοσοκομείου Ρόδου ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2'

Κέντρο ακτινοθεραπείας θα ανεγερθεί στο νοσοκομείο Ρόδου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το κέντρο, το οποίο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε περίπου τρία χρόνια, θα αποτελέσει έργο - τομή για την παροχή ογκολογικής φροντίδας στους ασθενείς της περιοχής.

Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Ρόδο, την Τετάρτη (07/08/2024), δεσμεύθηκε ότι το κέντρο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του θα είναι πλήρως στελεχωμένο. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε την προκήρυξη άμεσα 50 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, και στη συνέχεια επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ρόδου όπου συζήτησε με εκπροσώπους των εργαζομένων και των γιατρών τα ειδικότερα προβλήματα που υπάρχουν, με το κυριότερο όλων να είναι η έλλειψη προσωπικού. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «σε συνεννόηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου σκοπεύουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε μια πολύ γενναία πρόσκληση για τους νοσηλευτές, ίσως και 50, για να καλύψουμε οριστικά το πρόβλημα που υπάρχει όσο μπορούμε γρηγορότερα», σημειώνοντας πως το νοσοκομείο είναι καλύτερα από ποτέ όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό, «έχει όμως μεγάλη πίεση το νοσηλευτικό προσωπικό».

Αναφερόμενος στο Ακτινοθεραπευτικό, σημείωσε πως «η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη χάρη στην Περιφέρεια και εγώ ως υπουργός Υγείας εγγυώμαι ότι το προσωπικό θα είναι στη θέση του την πρώτη μέρα που θα είναι έτοιμο για να λειτουργήσει και να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών της Ρόδου και γενικά των Δωδεκανήσων. Πιστεύω ότι το Ακτινοθεραπευτικό θα είναι ένα σημείο μεγάλης τομής, ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ογκολογικούς ασθενείς της περιοχής. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη όταν χρειάζεται να πάνε στην Αθήνα και πρέπει να κάνουμε το παν για να εξαφανίσουμε αυτή την ταλαιπωρία. Οι ογκολογικοί ασθενείς έχουν ήδη πολλά προβλήματα, δεν χρειάζεται το κράτος να τους δημιουργεί περισσότερα. Πιστεύω ότι ένα λογικός, ρεαλιστικός, εκτιμώμενος χρόνος από σήμερα για τη λειτουργία του είναι τα 2,5 με 3 χρόνια. Αυτή νομίζω ότι θα είναι και η μεγαλύτερή μας προσφορά στην περιοχή».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή