Ποιο καλοκαιρινό φρούτο είναι πλούσιο σε κολλαγόνο - Φάρμακο νεότητας

Το φρούτο εμπεριέχει κολλαγόνο, το οποίο βοηθά στην ελαστικότητα της επιδερμίδας αλλά και στην ίαση των πληγών

Ποιο καλοκαιρινό φρούτο είναι πλούσιο σε κολλαγόνο - Φάρμακο νεότητας
3'

Μια εποχή που είναι σίγουρα η κατάλληλη να επωφεληθείς από τις βιταμίνες και τα γενικότερα πλεονεκτήματα που σου δίνουν τα φρούτα είναι το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ποικιλία των φρούτων είναι μεγάλη, αλλά και είναι η κατάλληλη τροφή για να σου δίνει ενυδάτωση και να σε κρατά χορτάτο.

Τα φρούτα που διαλέγουν οι περισσότεροι το καλοκαίρι είναι δύο, το καρπούζι και το πεπόνι. Συγκεκριμένα εδώ, θα αναφερθούμε στο πεπόνι και τα οφέλη του.

Τα πεπόνια είναι μέρος της οικογένειας των φυτών Cucurbitaceae, η οποία περιλαμβάνει τρόφιμα όπως οι κολοκύθες και τα αγγούρια.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πεπονιών που αναπτύσσονται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του πικρού πεπονιού από την Ινδία και του γλυκού καναρινί πεπονιού που καλλιεργείται στην Ασία και την Αφρική.

Κάθε μία από αυτές τις ποικιλίες προσφέρει ενυδάτωση και είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά όπως είναι η βιταμίνη C και η βήτα-καροτίνη.

Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και νερό

Για να ενυδατωθεί κάποιος αποτελεσματικά και σωστά, το σώμα του χρειάζεται κάτι περισσότερο από νερό, χρειάζεται τους ηλεκτρολύτες.

Το πεπόνι είναι περίπου 90% νερό και περιέχει ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, το νάτριο και το ασβέστιο.

Αυτός ο συνδυασμός νερού και θρεπτικών συστατικών κάνει το πεπόνι ιδανικό για ενυδάτωση είτε είναι μετά από μια προπόνηση ή κατά τη διάρκεια κάποιου είδους ασθένειας είτε είναι επειδή απλά θέλει κάποιος να παραμείνει ενυδατωμένος κατά την διάρκεια της ημέρας του.

Βοηθάει στη σωστή πέψη

Το πεπόνι είναι ένα από τα φρούτα που έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, η οποία συμβάλλει στην καλή υδάτωση και διευκολύνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην κίνηση του εντέρου και αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα.

Στην υγεία του πεπτικού συστήματος συμβάλλει η βιταμίνη C και το κάλιο που εμπεριέχει το φρούτο, ενώ προτείνεται και σε άτομα που έχουν ευαίσθητο στομάχι.

Φροντίζει την επιδερμίδα

Η βιταμίνη C που εμπεριέχει το πεπόνι βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης.

Το κολλαγόνο βοηθά στην ελαστικότητα της επιδερμίδας αλλά και στην ίαση των πληγών.

Όταν για παράδειγμα κάποιος θα αντιμετωπίσει επιδερμικούς τραυματισμούς, πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο είναι υπεύθυνες για την αναμόρφωση του ιστού στην περιοχή της πληγής.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα μειωμένα αποθέματα κολλαγόνου συμβάλλουν στη δημιουργία ρυτίδων.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νερό, όπως το πεπόνι, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση καλύτερης ενυδάτωσης του δέρματος και κατά συνέπεια να το κάνει πιο εύκαμπτο.

Υποστηρίζει την υγεία των ματιών

Το πεπόνι είναι ένα φρούτο που περιέχει 2 ισχυρά αντιοξειδωτικά: Τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη.

Αυτές οι καροτενοειδείς ενώσεις είναι ευρέως γνωστές για την υποστήριξη της υγείας των ματιών και την πρόληψη της ανάπτυξης απώλειας όρασης που σχετίζεται με την ηλικία.

Η λουτεΐνη και ζεαξανθίνη δίνουν στα φρούτα και στα λαχανικά μια απόχρωση που μπορεί να κιτρινίζει ή να κοκκινίζει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή