Δώρο ζωής από 33χρονο δότη - Επιτυχημένη μεταμόσχευση πνευμόνων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

H όγδοη μεταμόσχευση πνευμόνων μέσα στο 2024. 

μεταμόσχευση
Η μεταμόσχευση διεκπεραιώθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
AP
1'

Ελπίδες για μια καλύτερη ζωή δίνει στον λήπτη πνευμονικού μοσχεύματος, η πρόσφατη δωρεά πνευμόνων από δότη 33 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Επειγόντων «Dr. Nicolae Oblu» στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Ο λήπτης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου μετά από μια τεχνικά απαιτητική επέμβαση μεταμόσχευσης πνευμόνων.

Η μεταμόσχευση διεκπεραιώθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Πνευμόνων που λειτουργεί από το 2020 σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αττικόν» και έχει οδηγήσει σε 50 συνολικά μεταμοσχεύσεις πνευμόνων. Πρόκειται για την όγδοη μεταμόσχευση πνευμόνων για το 2024 ενώ με την προ τετραημέρου επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς έχουν πραγματοποιηθεί φέτος 12 μεταμοσχεύσεις καρδιάς.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί την οικογένεια του δότη για τη δωρεά του μοσχεύματος πνευμόνων, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό καθώς και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Επειγόντων «Dr. Nicolae Oblu».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:05ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Λήμνο

16:05ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Λήμνο