Μαιευτήριο «Έλενα»: Μεγάλο πρόβλημα με το πόσιμο νερό - «Δεν έχουμε νερό να δώσουμε στις έγκυες»

Με ελάχιστο πόσιμο νερό έχει μείνει το μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» από το τέλος Ιουνίου μέχρι σήμερα 
Διαμαρτυρίες από ασθενείς και συνοδούς και για τον «υποτυπώδη» κλιματισμό
INTIME NEWS
3'

Μόλις 4 από τους 29 συνολικά ψύκτες του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου», βρίσκονται σε λειτουργία από το τέλος Ιουνίου μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να έχει μείνει στην ουσία χωρίς πόσιμο νερό. Το πρόβλημα στο δίκτυο του νοσοκομείου το γνωρίζει η διοίκηση όμως δεν το έχει λύσει ακόμα, καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων στο «Έλενα».

«Λιποθυμούν έγκυες, προσωπικό... Δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε. Αγοράζουμε από το κυλικείο. Το κυλικείο κοστίζει στο προσωπικό 30 ευρώ τον μήνα. Τόσα δίνουμε για πόσιμο νερό, εμφιαλωμένο» δήλωσε η εργαζόμενη στο μαιευτήριο, Μαρία Ζησιμάτου στο Mega, την Πέμπτη (08/08/2024). Μάλιστα, κατήγγειλε πως υπάρχουν συνεχώς διαμαρτυρίες από ασθενείς και συνοδούς καθώς είναι υποτυπώδης και ο κλιματισμός.

«Το "Έλενα" είναι η ναυαρχίδα των μαιευτικών και γυναικολογικών κέντρων πανελλαδικά. Έχει το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον τομέα του και υπάρχει απαξίωση του μαιευτηρίου» πρόσθεσε.

Η απάντηση της διοίκησης

Με αφορμή τις καταγγελίες, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

«Ο κλιματισμός στους χώρους λειτουργεί κανονικά. Στην περίπτωση που κάποιες κλιματιστικές μονάδες εκτάκτως ή από μη σωστή χρήση καθίστανται ανενεργές, κινείται ο νόμιμος μηχανισμός για επισκευή ή αντικατάστασή τους.

Δεν έχει καταγραφεί κανένα λιποθυμικό επεισόδιο από τη νοσηλευτική υπηρεσία πλην ενός, το οποίο αφορούσε περιστατικό εγκυμονούσας με ιστορικό ορθοστατικής υπότασης.

Οι παλαιοί ψύκτες του νοσοκομείου έχουν όντως τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από καθιερωμένο τακτικό έλεγχο, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλοι προς χρήση λόγω μικροβίου. Η διαδικασία αντικατάστασής τους απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο και προσπαθούμε να είναι το συντομότερο δυνατό».

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη η κατάσταση στο μαιευτήριο «Έλενα»

Για αδιανόητη κατάσταση στο μαιευτήριο «Έλενα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας πως το να περιμένει μία κίνηση πολιτικής ευθιξίας, όπως είναι η παραίτηση, από τον υπουργό Υγείας «είναι μάταιο, αφού το σχέδιο το δικό του, αλλά και εν γένει της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι να σπρώξει τους πολίτες στην επί πληρωμή αγκαλιά των ιδιωτικών νοσοκομείων και μαιευτηρίων».

«"Το μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας καταρρέει": Η συγκλονιστική καταγγελία των εργαζομένων στο "Έλενα" για την έλλειψη πόσιμου νερού αναδεικνύει ανάγλυφα την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη. Εργαζόμενοι, έγκυες και συνοδοί να ψάχνουν επί ματαίω να βρουν κάποιον ψύκτη να λειτουργεί (από τους 29 που υπάρχουν στα κτήρια του "Έλενα"), να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τα βάζουν επάνω στα υπολειτουργούντα κλιματιστικά για να κρυώσουν, και το χειρότερο, να λιποθυμούν από τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

Εν είδει υστερόγραφου, παραπέμποντας σε δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για το Κέντρο Υγείας της Τήνου, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «στο Κέντρο Υγείας της Τήνου, που αναμένεται να "βουλιάξει" από κόσμο ενόψει Δεκαπενταύγουστου, "δεν υπάρχει γενικός γιατρός, δεν υπάρχει παθολόγος, δεν υπάρχει καρδιολόγος, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί που βγάζουν εφημερίες", όπως τόνισε μόλις χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ». «Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση προς τον Άδωνι Γεωργιάδη…», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις