Παραιτήσεις γιατρών στην Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς

Απειλείται η λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ 

γιατροί
Η Ομοσπονδία ζητεί την άμεση προκήρυξη όλων των απαραίτητων θέσεων
INTIME NEWS
1'

Για υποστελέχωση που οδηγεί σε οριστικό «λουκέτο» την Πνευμονολική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ και τους γιατρούς του τμήματος, «η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν αγνοήσει προκλητικά και επί μεγάλο χρονικό διάστημα τις εκκλήσεις των γιατρών για προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και για εφημεριακή αποφόρτιση της κλινικής ενώ διαρκώς προσπαθούν να "κουκουλώσουν" το πρόβλημα με περιστασιακές προσωρινές μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία.

Το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι πως η κλινική τώρα απειλείται με οριστικό κλείσιμο καθώς οι δύο εναπομείνασες γιατροί, ήδη ανακοίνωσαν πως υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Έτσι δυστυχώς επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά αυτό που επισημαίνουν από χρόνια η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ, δηλαδή πως η υποστελέχωση και η εφημεριακή υπερφόρτωση των Πνευμονολογικών Κλινικών των νοσοκομείων της Αττικής εξωθεί σε παραίτηση και τους λίγους εναπομείναντες γιατρούς».

Η Ομοσπονδία ζητεί την άμεση προκήρυξη όλων των απαραίτητων -σύμφωνα με τις ανάγκες- θέσεων μόνιμων επιμελητών κλάδου ΕΣΥ για την Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου και την κάλυψή τους με γρήγορη διαδικασία. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν, τέλος, να σταματήσει «η επικίνδυνη για τους ασθενείς τακτική των αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών από άλλα νοσοκομεία για να εφημερεύουν περιστασιακά σε κλινική που δεν γνωρίζουν το ατομικό αναμνηστικό, το ιστορικό και την πορεία νόσου των νοσηλευόμενων ασθενών».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή