Φωτιά στην Αττική: Επαναλειτουργούν οι 3 ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές και οι 4 ξενώνες

Οι τρεις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές και οι τέσσερις ξενώνες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης είχαν εκκενωθεί κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Αττική

Καταστροφές από τη φωτιά
Καταστροφές από τη φωτιά
INTIME NEWS
1'

Σε πλήρη επαναλειτουργία τέθηκαν την Τρίτη (13/08/2024) οι τρεις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, που είχαν εκκενωθεί αναγκαστικά λόγω της πυρκαγιάς. Στις κλινικές φιλοξενούνταν άνω των 200 περιθαλπομένων.

Επίσης, με επιτυχία αντιμετωπίστηκαν ανάλογες καταστάσεις και σε τέσσερις ξενώνες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, συνολικής δύναμης 70 ωφελουμένων.

Σημαντική και καθοριστική ήταν η συνέργεια και συμβολή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας των Υπουργείων Πολιτικής Προστασίας, Συνοχής, Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού και Υγείας , όπως και τους Δήμων Πεντέλης και Διονύσου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνος και Πεντέλης, κινητές μονάδες των ΑΜΚΕ φορέων ψυχικής υγείας προσφέρουν υπηρεσίες στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή.

Η τηλεφωνική γραμμή 10306 παραμένει συνεχώς στην διάθεση του κοινού με πρόβλεψη ειδικής βοήθειας για τα θύματα της φυσικής καταστροφής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή