Νοσοκομείο Λέρου: «Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν δεκάδες έκτακτα περιστατικά»

Ενίσχυση του νοσοκομείο Λέρου ζητούν οι υγειονομικοί 
1'

Συγκέντρωση στο νοσοκομείο θα πραγματοποιήσουν την ημέρα επίσκεψης του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στη Λέρο, την Τετάρτη 21 Αυγούστου, οι υγειονομικοί και μαζικοί φορείς του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει σκοπό να ενισχύσει το νοσοκομείο μας, αλλά και το ΕΣΥ γενικά με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού». Το νοσοκομείο Λέρου έχει έναν παιδίατρο, έναν αναισθησιολόγο, έναν ορθοπεδικό, έναν ακτινολόγο, ένα νεφρολόγο, έναν ψυχίατρο -με πάνω από 200 ασθενείς στον ψυχιατρικό τομέα-, χωρίς όμως νευρολόγο και στις άλλες ειδικότητες να υπηρετούν το πολύ δύο γιατροί, σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου, Νοσοκομείου Λέρου, Κέντρου Υγείας Πάτμου-Λειψών-Αγαθονησίου (Ε.Ι.ΘΕ.Λ).

«Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν δεκάδες έκτακτα περιστατικά όταν δεν υπάρχουν γιατροί, χειρούργοι, αναισθησιολόγοι, ορθοπεδικοί, παιδίατροι, νεφρολόγοι, ακτινοδιαγνωστες, νευρολόγοι, ψυχίατροι και ειδικευμένοι, έμπειροι νοσηλευτές. Οι αναμονές στα τακτικά ιατρεία παραμένουν πολύμηνες. Δεν μπορεί ο λαός μας και οι κάτοικοι των νησιών μας να βρουν την υγεία τους. Είναι η πολιτική που ευθύνεται για τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών, την εντατικοποίηση της εργασίας, με πρόσθετες βάρδιες/εφημερίες, μετακινήσεις, χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες. Οι διπλοβάρδιες των νοσηλευτών, η παραβίαση της ημερήσιας ανάπαυσης των γιατρών παρατείνουν τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, οδηγώντας κάποιους σε κατάρρευση» αναφέρει η ΕΙΘΕΛ.

Καλεί, τέλος, τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, την Τετάρτη 21/8/2024 και ώρα 10.00 π.μ., να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σχετικές ειδήσεις