Τουρκία: Με σοφέρ και 5άστερα δελεάζουν κλινικές αισθητικής χειρουργικής ανυποψίαστες γυναίκες

Διαφημιστικά πακέτα για all-inclusive διακοπές το δέλεαρ των Τούρκων για αισθητικές επεμβάσεις 
2'

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον θάνατο Βρετανών, οι οποίοι πήγαν στην Τουρκία για απλές αισθητικές επεμβάσεις και δεν γύρισαν ποτέ.

Όπως αποκαλύπτει η MailOnline, οι τουρκικές ιδιωτικές κλινικές αισθητικής χρησιμοποιούν «δολώματα» πλουσιοπάροχων υπηρεσιών για να προσελκύσουν τους πελάτες, υποβαθμίζοντας τους θανατηφόρους κινδύνους των διαδικασιών.

Ιατρικό όμιλος, για παράδειγμα, προσφέρει ένα πακέτο ρινοπλαστικής αξίας 8.500 ευρώ, το οποίο όχι μόνο περιλαμβάνει την ιατρική διαδικασία, αλλά προσφέρει επίσης προνόμια όπως 24ωρο ιδιωτικό οδηγό, γεύματα, 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, περιήγηση μισής ημέρας για ψώνια στην Κωνσταντινούπολη και μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο του Salt Bae.

Η Τουρκία δεν είναι εγγενώς πιο επικίνδυνη από άλλες εστίες χειρουργικού τουρισμού.

Αλλά οι φθηνές πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο - καθώς και η άνοδος της τάσης που συνδυάζει την αισθητική χειρουργική με τις διακοπές - έχουν καταστήσει την Τουρκία έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Βρετανούς που θέλουν να βάλουν ...νυστέρι.

Σε διάφορα βίντεο που διακινούνται στο διαδίκτυο, μπορεί να δει κανείς την πολυτέλεια που προσφέρεται στους πελάτες, πριν καταλήξουν στο χειρουργικό τραπέζι, που πολλές φορές μοιάζουν περισσότερο με τουριστικό οδηγό, παρά με διαφήμιση κλινικής αισθητικής χειρουργικής.

Οι κλινικές αισθητικής χειρουργικής του Ηνωμένου Βασιλείου απαγορεύεται να διαφημίζουν χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) εξέδωσε πρόσφατα προειδοποιήσεις κατά των τουρκικών κλινικών που προωθούν ακατάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις που αλλάζουν τη ζωή των Βρετανών.

Η ρυθμιστική αρχή έχει επίσης υποσχεθεί να αναλάβει περαιτέρω δράση στον τομέα της χειρουργικής επέμβασης στο εξωτερικό, εκδίδοντας πρόσφατα μια ανακοίνωση σε ολόκληρη τη βιομηχανία ότι οι διαφημίσεις που προσπαθούν να δελεάσουν τους Βρετανούς να πάνε στο εξωτερικό πρέπει να ακολουθούν τα πρότυπα διαφήμισης του Ηνωμένου Βασιλείου ή να αφαιρεθούν.

Τουλάχιστον 28 Βρετανοί έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα ταξιδιών ιατρικού τουρισμού στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης. Επτά από αυτούς τους θανάτους έχουν σημειωθεί από το 2023.

Ένας έλεγχος από τη Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (BAAPS) πέρυσι διαπίστωσε επίσης ότι 324 Βρετανοί χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη ή διορθωτική χειρουργική επέμβαση μετά από αισθητική επέμβαση στο εξωτερικό, με την Τουρκία να αντιπροσωπεύει τη μερίδα του λέοντος.

Η BAAPS εκτιμά ότι το μέσο κόστος για την υγειονομική υπηρεσία της θεραπείας ενός Βρετανού που βρίσκεται στο εξωτερικό είναι περίπου 15.000 λίρες, θέτοντας τον συνολικό λογαριασμό από το 2018 σε περίπου 4,8 εκατομμύρια λίρες.