Φιλιάτες: Συνοδός ασθενή επιτέθηκε και χτύπησε εργαζόμενο του νοσοκομείου

Το περιστατικό καταγγέλλει ο Σύλλογος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για συχνό φαινόμενο

Φιλιάτες: Συνοδός ασθενή επιτέθηκε και χτύπησε εργαζόμενο του νοσοκομείου
1'

Επίθεση από συνοδό ασθενή δέχθηκε εργαζόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Το περιστατικό καταγγέλλει ο Σύλλογος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για συχνό φαινόμενο, εξαιτίας της υποστελέχωσης που προκαλεί καθυστερήσεις και κατά συνέπεια διαμάχες με ασθενείς.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό που αναδεικνύει τις δυσχερείς συνθήκες εργασίας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς».

Όπως εξηγεί «Οι εργαζόμενοι είναι εξουθενωμένοι από απανωτές βάρδιες, με ελλιπές προσωπικό, οφειλόμενα ρεπό και άδειες και από την εντατικοποίηση της εργασίας τους. Από την άλλη λόγω της υποστελέχωσης, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται στον τομέα της υγείας, οι συνοδοί καλούνται να αναλαμβάνουν την πλήρη φροντίδα των ασθενών τους με αποτέλεσμα αυτή η κατάσταση να οδηγεί τους εργαζόμενους – ασθενείς – συνοδούς σε εκνευρισμό και διαμάχες μεταξύ τους“.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή