Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ο ρόλος των Πρώτων Βοηθειών σε χώρους άθλησης

Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών
Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από νοσηλευτές του ΕΕΣ
ΕΕΣ
1'

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, διοργανώνει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες 11:00 – 14:00, στην Πλατεία Συντάγματος (πλησίον σταθμού Μετρό), ανοιχτή δράση για την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των πολιτών με τις Πρώτες Βοήθειες. Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι η ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου των Πρώτων Βοηθειών σε περιβάλλοντα άθλησης, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Συγκεκριμένα, νοσηλευτές της Υπηρεσίας Αγωγής Υγείας και εθελοντές του Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιούν επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών, θα δίνουν οδηγίες διαχείρισης και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών σε αθλητικούς χώρους και έντυπο ενημερωτικό υλικό. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη της πρόληψης και της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα από την εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες, ώστε να αποκτήσουν αίσθημα αυτοπεποίθησης και ετοιμότητας και να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά σε τραυματισμούς και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, υπογραμμίζει την ανάγκη για ολοκληρωμένες στρατηγικές πρόληψης τραυματισμών, αποτελεσματικά πρωτόκολλα, υιοθέτηση πολιτικών πρώτων βοηθειών για την εγγύηση της ασφάλειας στους αθλητικούς χώρους, καθώς και την ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες εκπαίδευσης καταρτισμένων ατόμων και την παροχή επαρκούς εξοπλισμού σε αθλητικούς χώρους, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να απολαμβάνουν τον αθλητισμό με ασφάλεια.

Σχετικές ειδήσεις