ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 22% στις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ

Το μέτρο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 88ης ΔΕΘ. 
Ενίσχυση του εισοδήματος των γιατρών του ΕΣΥ
EUROKINISSI
1'

Αύξηση άνω των 100 ευρώ το μήνα αναμένεται να φέρει στα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ, η αυτοτελής φορολόγηση των αμοιβών για τις εφημερίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βελλίδειο ανακοίνωσε ότι από την άνοιξη του 2025, οι εφημερίες θα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 22%.

Το μέτρο αυτό, έρχεται να προστεθεί στο ενισχυμένο επίδομα για τους γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, το οποίο καθορίστηκε με ΚΥΑ που υπεγράφη πριν από δύο ημέρες, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών αποτελεί ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος των γιατρών του ΕΣΥ.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δωρεάν ελέγχους γονιμότητας για γυναίκες ηλικίας 30-35 ετών, καθώς και διεύρυνση και απλοποίηση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο πλαίσιο δράσεων αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος. Για το πρόγραμμα προβλέπεται χρηματοδότηση έως 250 εκατ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις