Γεωργιάδης: Τον άλλο μήνα τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία - Και θεσμικά κίνητρα για τους γιατρούς

Νέα τροπολογία για θεσμικά κίνητρα προς τους γιατρούς στις άγονες περιοχές ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία
1'

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τα 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στην EΡΤnews, τη Δευτέρα (09/09/2024).

Ως προς τους γιατρούς στις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι αναμένονται νέα κίνητρα. «Αφού ολοκληρώσαμε τα οικονομικά κίνητρα -δίνουμε επιπλεόν έως και 7.200 το χρόνο- θα φέρουμε και θεσμικά κίνητρα». Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό κίνητρο εδώ και 30 χρόνια.

Το επόμενο διάστημα, ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. «Αφού ολοκληρώσουμε τον κύκλο των συζητήσεων με τους γιατρούς, θα φέρουμε τα θεσμικά κίνητρα». Αυτά περιλαμβάνουν αλλαγές στη μοριοδότηση, στις εκπαιδευτικές άδειες, ταυτόχρονη προκήρυξη θέσεων κ.α.

Τα θεσμικά κίνητρα για τους γιατρούς στις άγονες περιοχές θα κατατεθούν με νέα τροπολογία που θα έρθει στη Βουλή.

Σχετικές ειδήσεις