ΕΟΠΥΥ: Κλινικός έλεγχος σε πραγματικό χρόνο και τεχνητή νοημοσύνη για καταπολέμηση της απάτης

Ο ΕΟΠΥΥ συμμετείχε στην 88η ΔΕΘ

ΕΟΠΥΥ
Ο ΕΟΠΥΥ στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας στη ΔΕΘ
ΕΟΠΥΥ
1'

Για τον φάκελο ασφάλισης υγείας, την άυλη συνταγογράφηση αλλά και την πλατφόρμα αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν οι πολίτες που επισκέφθηκαν το περίπτερο του υπουργείου Υγείας, στην 88η ΔΕΘ. Μέσα από διαδραστικά demo είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με υπηρεσίες που ήδη βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο ΕΟΠΥΥ παρουσίασε, επίσης, το έργο και τους στόχους του, τις πολιτικές και διαδικασίες σε θεσμικούς φορείς. H Διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη, ανέδειξε τη φιλοσοφία του Οργανισμού, ο οποίος στοχεύει να είναι στρατηγικός πυλώνας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρέχοντας σύγχρονες και βέλτιστες υπηρεσίες στους πολίτες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στον real time έλεγχο, αλλά και στην εφαρμογή μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για την καταπολέμηση της απάτης.

«Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία, καθώς για πρώτη φορά στο δημόσιο ελεγκτικό σύστημα της χώρας, θεσπίζεται ο κλινικός έλεγχος σε πραγματικό χρόνο (REAL TIME), ενώ με τις δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού διασυνδέονται τα πληροφοριακά συστήματα, και σχεδιάζονται με τεχνικές ΑΙ μοντέλα παραβατικότητας και καταπολέμησης απάτης. Ο ΕΟΠΥΥ ενισχύει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία προκηρύσσοντας για πρώτη φορά από την ίδρυσή του δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ενώ ενισχύει τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου με τη συνδρομή ανεξάρτητων εσωτερικών ελεγκτών», υπογράμμισε η κυρία Καρποδίνη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή