Γεωργιάδης: «Στα απογευματινά χειρουργεία θα εξυπηρετηθούν πρώτοι εκείνοι με μεγαλύτερη αναμονή»

«Μέχρι το καλοκαίρι, σκοπεύουμε να κατεβάσουμε τη λίστα στο χαμηλότερο επίπεδο», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας για τα απογευματινά χειρουργεία.

Γεωργιάδης: «Στα απογευματινά χειρουργεία θα εξυπηρετηθούν πρώτοι εκείνοι με μεγαλύτερη αναμονή»
EUROKINISSI.
1'

«Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα κατά δύο ώρες», επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας απόψε (10/09) στο ACTION24.

«Στα απογευματινά χειρουργεία, θα εξυπηρετηθούν πρώτοι εκείνοι με τη μεγαλύτερη αναμονή. Δεν υπάρχει ζήτημα καθημερινής εφημερίας στα νοσοκομεία. Περίπου 40.000 – 47.000 συμπολίτες μας θα χειρουργηθούν δωρεάν, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το προσωπικό στα νοσοκομεία σήμερα είναι περισσότερο από το 2019, συνολικά 2.000 παραπάνω σε όλη την επικράτεια», υπογράμμισε ακόμη. «Πρόκειται για “παραμύθια της Χαλιμάς” οι ισχυρισμοί ότι θέλουμε να ιδιωτικοποιήσουμε το ΕΣΥ», προσέθεσε.

Για την την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, ο κ. Υπουργός υποστήριξε ότι «από το πρώτο δεκαήμερο της επιστροφής μου, στο Υπουργείο Υγείας, έδωσα μάχη προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα (που υπήρχε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια) των νοσοκομειακών ιατρών. Το μέτρο πέρασε, ο Πρωθυπουργός έδωσε έγκριση και το ανακοίνωσε στη ΔΕΘ.

Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε γκρίνια από δύο κυρίες της άκρας Αριστεράς, που ισχυρίζονταν “τι θέλετε να πείτε τώρα, μήπως πρέπει να σας ευχαριστήσουμε κιόλας;”. Οι αριστεροί έχουν τη γκρίνια και τη μιζέρια στην ψυχή τους. Δεν μπορώ την αχαριστία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή