Ποια είναι η ηλικία που το πρόσωπο γερνάει απότομα

Ιδίως στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, οι ορμονικές μεταβολές, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υφή του δέρματος, κάνοντάς το πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό

Ποια είναι η ηλικία που το πρόσωπο γερνάει απότομα
1'

Οι πιο έντονες αλλαγές του προσώπου μας συνήθως παρατηρούνται μεταξύ των 40 και 50 ετών, ακόμη και αν περνά από διάφορες αλλαγές σε όλη τη διάρκεια της ζωής.

Εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, δύο βασικών πρωτεϊνών που διατηρούν το δέρμα νεανικό και σφιχτό, το ίδιο χάνει την ελαστικότητα του.

Σημαντικό επίσης είναι, η ανακατανομή του λίπους στο πρόσωπο εντείνει την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης, ενώ μειώνεται ο όγκος σε περιοχές όπως τα ζυγωματικά και τα μάγουλα.

Ιδίως στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, οι ορμονικές μεταβολές, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υφή του δέρματος, κάνοντάς το πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό.

Η έκθεση στον ήλιο και η ρύπανση μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας, καθιστώντας την πιο ευάλωτη στη φθορά.

Οι αλλαγές αυτές είναι φυσιολογικές, αλλά είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τη γενετική προδιάθεση, τις συνήθειες φροντίδας του δέρματος και τον τρόπο ζωής.

Το να έχει κάποιος μια ρουτίνα αντιγήρανσης από νωρίς, όπως η χρήση αντηλιακού, η σωστή διατροφή και η επαρκής ενυδάτωση, μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση των επιπτώσεων αυτών των αλλαγών και να διατηρήσει το δέρμα σε καλή κατάσταση για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή