Υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο»

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και στο Καραμανδάνειο

Καραμανδάνειο
Ο υπουργός Υγείας στο Καραμανδάνειο
Υπ. Υγ.
3'

Τον υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο στο νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο» εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, την Τρίτη (01/10/2024), κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα.

«Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά και πολύ μεγάλη υπερηφάνεια που είμαι εδώ. Έχω συμπληρώσει 9 μήνες στη δεύτερή μου θητεία στο Υπουργείο Υγείας και είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στο Καραμανδάνειο. Την πρώτη φορά, είχα έρθει για να δω πως εξελίσσονται τα έργα ανακαίνισης όπου θα έμπαινε ο μαγνητικός τομογράφος. Ήταν ακόμα γιαπί. Ό,τι βλέπετε γύρω σας είναι όλα φτιαγμένα από το μηδέν, σε μία έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της κυβερνήσεως για το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα. Τη δεύτερη φορά, ήρθα μετά την αντιμετώπιση μιας έκτακτης κρίσης. Το νοσοκομείο κινδύνευσε να καεί και χάρη στις πολύ έντονες προσπάθειες του τότε Υπεάρχη Γιάννη Καρβέλη και της διοικήσεως προλάβαμε και το σώσαμε. Και τώρα, είμαι εδώ για να εγκαινιάσουμε ένα έργο που είχα υπογράψει να ξεκινήσει στην αρχή της νέας μου θητείας, σε χρόνο πραγματικά ρεκόρ» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Η παρουσία ενός τέτοιου μηχανήματος, ενός μαγνητικού τομογράφου τελευταίας τεχνολογίας μέσα σε αυτό το νοσοκομείο, αναβαθμίζει σε απόλυτο βαθμό τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, καθόσον οι ασθενείς, εδώ μιλάμε για μικρά παιδιά, που θα χρειάζονται αυτού του τύπου την εξέταση, θα μπορούν να την κάνουν μέσα στο νοσοκομείο γρήγορα και δεν θα χρειάζεται να τους στέλνουμε γύρω – γύρω για να βρουν ένα μηχάνημα για να κάνουν αυτήν την εξέταση».

Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε, επίσης, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Αρχικά παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας 95 νοσηλευτών και νοσηλευτριών, οι οποίοι θα καλύπτουν θέσεις μονίμου προσωπικού. Στη συνέχεια εγκαινίασε τον σύγχρονο αγγειογράφο, δωρεά του Ιδρύματος Λαιμού, ένα μηχάνημα που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, με προτεραιότητα στους ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, και με στόχο να καλύψει ένα μεγάλο κενό παροχής τέτοιων υπηρεσιών υγείας, στη Δυτική Ελλάδα. Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τη νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ, ενώ ενημερώθηκε από τον διοικητή του Νοσοκομείου Δρ. Δημήτριο Μπάκο για το έργο της κτηριακής αναβάθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου το 2019 ήταν 84 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα είναι 128 εκατομμύρια, δηλαδή 51% αύξηση στον ετήσιο προϋπολογισμό. «Είναι ένα νοσοκομείο για το οποίο αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον, είναι προφανώς το μεγαλύτερο και καλύτερο νοσοκομείο της Δυτική Ελλάδας. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα μεγάλο νοσοκομείο της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή