Λίπος στην κοιλιά: Τι θα συμβεί αν τρώτε αυγά

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 350 άτομα δείχνει ότι η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων αυγών την εβδομάδα μπορεί να μειώσει το σωματικό βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος, αλλά και την περιφέρεια μέσης

Λίπος στην κοιλιά: Τι θα συμβεί αν τρώτε αυγά
2'

Όλοι έχουν ποσότητα σπλαχνικού λίπους στο σώμα. Το σπλαχνικό λίπος αποθηκεύεται στην κοιλιά και είναι απαραίτητο να προστατευτούν τα ζωτικά όργανα. Ωστόσο, αν η ποσότητα αποθήκευσης είναι υπερβολική αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος να εμφανιστούν διαβήτης, καρδιακές παθήσεις, ακόμη και καρκίνος.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 350 άτομα δείχνει ότι η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων αυγών την εβδομάδα μπορεί να μειώσει το σωματικό βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος, αλλά και την περιφέρεια μέσης.

Η γιατρός Deborah Lee, από το Dr Fox Online Pharmacy μίλησε για το θέμα στην Express.co.uk για τους τρόπους μείωσης του σπλαχνικού λίπους - συστήνοντας την προσθήκη αυγών στην διατροφή.

«Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης βοηθά στην απώλεια βάρους - που περιλαμβάνει και την απώλεια του σπλαχνικού (κοιλιακού) λίπους.

«Μια επιλογή τροφίμων - πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη - είναι τα αυγά. Το μέσο αυγό (που ζυγίζει περίπου 52 γραμμάρια) περιέχει 6,3 γραμμάρια πρωτεΐνης - έτσι δύο αυγά παρέχουν 12 έως 14 γραμμάρια πρωτεΐνης.

«Οι ενήλικες χρειάζονται 45 έως 56 g πρωτεΐνης την ημέρα, ανάλογα με το πόσο δραστήριοι είναι», ενώ παράλληλα τα αυγά είναι μια τέλεια πηγή απαραίτητων αμινοξέων για την ανθρώπινη υγεία.

«Είναι χαμηλά σε θερμίδες - περίπου 60 θερμίδες σε ένα μέσο αυγό - ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, χολίνης αλλά και βιταμινών του συμπλέγματος Β και Α.

«Είναι αρκετά ασφαλές να τρώτε αυγά κάθε μέρα - αυτό δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων», έχει εξηγήσει η ειδικός. «Σε μια δίαιτα απώλειας βάρους, τρώτε έως και τρία αυγά την ημέρα για να έχετε το μέγιστο όφελος».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή