Θεμιστοκλέους: Προσλήψεις 500 τραυματιοφορέων και αλλαγές στις ομάδες εφημεριών μειώνουν την αναμονή

Σε έναν χρόνο από σήμερα θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στο χρόνο αναμονής στα Επείγοντα.
Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
INTIME NEWS
2'

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε στην εκπομπή Newsroom του ΕΡΤNews, την Παρασκευή (04/10/2024), για τις αλλαγές που θα γίνουν στις εφημερίες των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, οι αλλαγές στο σύστημα εφημέρευσης θα ξεκινήσουν τώρα, ώστε σε περίπου ένα χρόνο να υπάρχει σημαντική βελτίωση στο χρόνο αναμονής στα Επείγοντα. «Θα αρχίσουμε να χτίζουμε αλλαγές σε αυτό το σύστημα που υπάρχει τώρα, έτσι ώστε σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα να φτάσουμε σε μια πολύ σημαντική βελτίωση» δήλωσε. Τόνισε, επίσης, ότι αυτή τη στιγμή ανακαινίζονται όλα σχεδόν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας και το γεγονός αυτό δυσκολεύει τις αλλαγές.

«Το πρώτο πράγμα που θα γίνει είναι ότι θα έχουμε κάποιες αλλαγές στις ομάδες (σ.σ. νοσοκομείων) που εφημερεύουν. Θα έχουμε επίσης 500 τραυματιοφορείς στα νοσοκομεία της χώρας και οι περισσότεροι θα είναι στα μεγάλα νοσοκομεία. Θα υπάρχει ένα ψηφιακό σύστημα που θα επιτρέψει και στους γιατρούς και σε εμάς να παίρνουμε πληροφορία έτσι ώστε να μπορούμε να συντονίζουμε την εφημερία, για να περάσουμε όταν θα έχουμε και τα κατασκευαστικά, σε μεγαλύτερες αλλαγές στην εφημερία». Διευκρίνισε, πάντως, πως τα σοβαρά περιστατικά στα Επείγοντα δεν έχουν αναμονή, καθώς γίνεται διαλογή.

Αναφερόμενος, επίσης, στο χρόνο αναμονής για ακτινοθεραπεία, για τους ογκολογικούς ασθενείς, ανέφερε: «Έχουμε κάποιο χρόνο αναμονής στις ακτινοθεραπείες. Έγινε μια πολύ σημαντική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και μειώθηκε είτε γιατί μπήκαν νέα μηχανήματα ακτινοθεραπείας και γιατί δώσαμε την πρόσβαση και στον ιδιωτικό τομέα χωρίς κόστος για τους ασθενείς. Θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια άλλα 7 μηχανήματα ακτινοθεραπείας. Δημιουργούμε το Ογκολογικό Κέντρο στη Λαμία. Δημιουργούμε το Ογκολογικό Κέντρο στη Σωτηρία. Αυτά είναι τα 4 μηχανήματα ακτινοθεραπείας. Υπάρχουν και άλλα που θα μπουν στη χώρα έτσι ώστε να κατέβουμε σε πάρα πολύ καλούς χρόνους. Θα ξεπεράσουμε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα είμαστε στις πρώτες χώρες της Ευρώπης».

Σχετικές ειδήσεις