Σε μία πλατφόρμα οι γιατροί όλης της χώρας - Τέλος στην παραπλάνηση των πολιτών

Ψηφιακή διασύνδεση όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας σε μία ενιαία πλατφόρμα 
Pixabay
2'

Τέλος στην παραπλάνηση των πολιτών και στην αντιποίηση επαγγέλματος φιλοδοξεί να βάλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με τη νέα ενιαία πλατφόρμα διασύνδεσης όλων των ιατρικών συλλόγων της χώρας. Οι πολίτες θα μπορούν, με μια απλή αναζήτηση με το επώνυμο του ιατρού και την ειδικότητά του, να διαπιστώνουν εάν είναι πράγματι εγγεγραμμένος σε κάποιο ιατρικό σύλλογο της χώρας ή όχι.

Η ολοκλήρωση του τελευταίου έργου ψηφιακής ανασυγκρότησης του ΠΙΣ, θα φέρει νέα εποχή, διαφάνειας, διευκόλυνσης του πολίτη και πάταξης παράνομων ενεργειών, σύμφωνα με τον Σύλλογο.

Η ψηφιακή διασύνδεση των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας σε μία ενιαία πλατφόρμα- πληροφοριακό σύστημα, επέτρεψε τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Ιατρών, που είναι συνδεδεμένο σε πραγματικό χρόνο με το παραπάνω λογισμικό διασύνδεσης. Σήμερα, κάθε πολίτης και οι υπεύθυνοι των κρατικών φορέων μπορούν από τον ιστότοπο του ΠΙΣ να διαπιστώσουν με την πληκτρολόγηση απλά του επωνύμου του ιατρού και της ειδικότητάς του, αν εμφανίζεται ως ιατρός εγγεγραμμένος σε κάποιο ιατρικό σύλλογο της χώρας ή όχι.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος περνάει με τον τρόπο αυτό, σε μία νέα εποχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την Πολιτεία, απλοποιώντας διαδικασίες που αποτέλεσαν αντικείμενο ταλαιπωρίας και όχι μόνο, επί σειρά δεκαετιών. Τα περιστατικά αντιποίησης επαγγέλματος, ανακρίβειες ως προς τη λήψη ειδικότητας, οι παραπλανητικοί ιατρικοί τίτλοι και άλλες προσπάθειες παραπλάνησης των πολιτών, λαμβάνουν οριστικά τέλος, αφού ο κάθε ενδιαφερόμενος, με απλό τρόπο, θα διαπιστώνει αν κάποιος είναι γιατρός, ποια ειδικότητα έχει λάβει και πού δραστηριοποιείται. Σύντομα δε, έπεται συνέχεια με περαιτέρω διασύνδεση του συνόλου των υπηρεσιών του ΠΙΣ με την Πολιτεία» σημειώνει, τέλος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Σχετικές ειδήσεις