Γεωργιάδης: Εντός της ημέρας εξελίξεις για το νοσoκομείο Δράμας - Έργα στα ΤΕΠ της Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης 

Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Υγείας μίλησε με γιατρούς και ασθενείς στη Θεσσαλονίκη
Υπ. Υγ.
3'

Φαίνεται πως έπιασε τόπο η έκκληση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, προς τους παθολόγους του νοσοκομείου Δράμας, να μην προχωρήσουν στην ομαδική παραίτηση που είχαν αποφασίσει. Οι παθολόγοι του νοσοκομείου διαμαρτύρονται για το πρόβλημα υποστελέχωσης του παθολογικού τμήματος που επιχειρήθηκε να λυθεί με «εντέλλεσθε» σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Οι γιατροί του παθολογικού τμήματος είχαν δώσει περιθώριο μέχρι σήμερα, Παρασκευή (11/10/2024) προκειμένου να υπάρξει λύση χωρίς «εντέλλεσθε», ώστε να μην προχωρήσουν στις παραιτήσεις τόσο οι ίδιοι όσο και πέντε ειδικευόμενοι της καρδιολογικής κλινικής.

Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε το πρωί της Παρασκευής από τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στο νοσοκομείο Δράμας. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τελικά παραίτηση υπέβαλαν δύο παθολόγοι και αναμένεται η τελική τους έγγραφη αίτηση μέσα στην ημέρα. «Τους καλώ και αυτούς να αναθεωρήσουν και ευχαριστώ τους υπολοίπους που άλλαξαν την απόφασή τους. Το Γ.Ν. Δράμας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και εντός της ημέρας θα έχουμε και νέα ως προς τις νέες προσκλήσεις για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού εκεί» έγραψε ο υπουργός Υγείας στο X.

Έργα για τη βελτίωση των εφημεριών στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες (10/10/2024), ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γ.Ν.Θ «Άγιος Παύλος», ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Παθολογικό, το Νευρολογικό, το Χειρουργικό και το Ουρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, τα οποία έχουν πλήρως ανακαινιστεί. Παράλληλα, ξεναγήθηκε στα ανακαινισμένα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών και τους ανακαινισμένους κοιτώνες των γιατρών.

Επόμενος σταθμός ήταν το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο». Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιθεώρησε το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και το Τμήμα της Πυρηνικής Ιατρικής. Ειδικότερα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο Ψηφιακό Μαστογράφο 2D & 3D που παραδόθηκε στο τέλος Μαΐου, καθώς και άλλα υπερσύγχρονα συστήματα που παραδόθηκαν πρόσφατα. Αμέσως μετά πραγματοποίησε περιήγηση στον 9ο όροφο, όπου βρίσκονται το Σύστημα Ηλεκτρομαγνητικής Πλοήγησης και το Εκπαιδευτικό Ρομποτικό Σύστημα θωρακοσκοπικών επεμβάσεων, τα οποία είναι μοναδικά στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς», όπου και υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τις ανακαινίσεις και τον εκσυγχρονισμό των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Γ.Ν.Θ. «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος», μεταξύ της Αναθέτουσας Αρχής 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας και του Αναδόχου του έργου, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». H προϋπολογισθείσα δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.384.020,99 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Αναφορικά με το έργο, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι «θα βοηθήσει εξαιρετικά τις μέρες εφημερίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθόσον η ροή θα γίνει πολύ πιο εύκολη και σε ένα εξαιρετικά καλύτερο περιβάλλον».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή