Zoom στα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε

Τα νεότερα δεδομένα για την ασφάλεια και τη χρήση των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών παρουσιάστηκαν στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.
1'

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 16 Οκτωβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού (World Food Day). Μάλιστα, το θέμα που έχει επιλεγεί για τη φετινή χρονιά είναι «Το δικαίωμα στην τροφή για μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον», που τονίζει τη σημασία της πρόσβασης σε ασφαλή, θρεπτική και οικονομικά προσιτή τροφή για όλους.

Υπογραμμίζεται, έτσι, το γεγονός ότι, παρόλο που στον κόσμο παράγεται αρκετή τροφή για όλους, το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να υποφέρει από πείνα.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά του νομίσματος: Tα ποσοστά της παχυσαρκίας και των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ανέρχονται σε ανησυχητικά επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr