Μαύρος χρυσός: το γεμάτο βιταμίνες φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και την αρτηριακή πίεση

Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσε μια μελέτη που δείχνει τα οφέλη

Μαύρος χρυσός: το γεμάτο βιταμίνες φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και την αρτηριακή πίεση
2'

Το πιο δύσκολο πράγμα όταν πρόκειται για μια ισορροπημένη διατροφή και μια σωστή διατροφή είναι να ξεπεράσεις τον πειρασμό να κάνεις το αντίθετο, να αυτοσχεδιάσεις και να αντισταθμίσεις.

Για να φροντίσετε το σώμα σας και να ακολουθήσετε αποτελεσματικά μια μεσογειακή διατροφή δεν είναι απαραίτητο να είστε αυστηροί 365 ημέρες το χρόνο και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να αυξήσετε τις ημέρες της άτυπης διατροφής. Βέβαια, είναι απαραίτητες κατά διαστήματα στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για να ανεβάσουν τη διάθεση όσων θέλουν να φροντίσουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Μια άλλη δυσκολία είναι η επιλογή από όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η φύση και δεν βλάπτει να δοκιμάζουμε πράγματα που έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσε μια μελέτη που συντονίζει η ερευνήτρια Yulin Ren, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, στην οποία μιλά για τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση μαύρης αρώνιας.

Πρόκειται για ένα φρούτο που είναι ελάχιστα γνωστό στην Ισπανία, αλλά διατίθεται σε εξειδικευμένα καταστήματα, και ονομάζεται επίσης chokeberry.

Οφέλη της μαύρης αρώνιας

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν οκτώ γιατροί, αναλύει τον αντίκτυπο αυτού του φορτωμένου με φαινόλες μούρου από έναν θάμνο της Βόρειας Αμερικής σε μορφή συμπληρώματος.

Μετά τη λήψη του για ενάμιση μήνα, η ομάδα των ενηλίκων που συμμετείχαν σε μια συγκεκριμένη κλινική δοκιμή είδε σημαντική μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης, τα οποία είναι τα δύο πιο ευαίσθητα στοιχεία όταν πρόκειται να πάθει κανείς καρδιακές παθήσεις. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είχαν επίσης εξομαλυνθεί.

Το μαύρο μούρο αρώνιας συμβάλλει στις αντιοξειδωτικές προσπάθειες, αλλά βοηθά και σε άλλους τομείς, καθώς είναι χαμηλό σε θερμίδες, έχει φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και μαγγάνιο. Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτη πηγή φολικού οξέος, σιδήρου, βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε.

Αυτό το φρούτο παρέχει επίσης φολικό οξύ και βελτιώνει την πεπτική διαδικασία λόγω της αντιφλεγμονώδους δύναμής του στον εντερικό σωλήνα. Θρέφει επίσης τους μύες και βοηθά στην πρόληψη της αρθρίτιδας. Μπορείτε να το βρείτε στην Ισπανία αποξηραμένο, αλλά και σε μορφή χυμού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή