Έλλειψη βιταμίνης D: Με αυτές τις τρεις τροφές θα την αναπληρώσετε στον οργανισμό σας
Με αυτό τον τρόπο θα ανακτήσετε την βιταμίνη D στον οργανισμό σας
Κάνατε πρόσφατα εξετάσεις αίματος και αποδείχτηκε ότι έχετε έλλειψη βιταμίνης D;
Μην ανησυχείτε, μπορείτε να την αναπληρώσετε είτε με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών είτε με την βελτίωση του τρόπου ζωής σας.
Στην πραγματικότητα είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, θεμελιώδης για τον οργανισμό μας και ακόμη περισσότερο για τη σωστή λειτουργία ορισμένων οργάνων.
Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε οτιδήποτε σχετίζεται με τη βιταμίνη D, θα τη γνωρίσουμε καλύτερα, θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τις λειτουργίες της και προφανώς από πού να την ανακτήσουμε, προκειμένου να βελτιώσουμε την ισορροπία του σώματός μας και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβούν στιγμές κατάρρευσης. τρέχουσα. Ας δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.
Τι είναι η βιταμίνη D και σε τι χρησιμοποιείται;
Αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ είναι η βιταμίνη D3, ή αλλιώς χοληκαλσιφερόλη, η οποία προέρχεται από τη χοληστερόλη και συντίθεται σε ζωικούς οργανισμούς. Φτάνει μέσω των τροφών σε ανενεργές μορφές, και στη συνέχεια ενεργοποιείται μέσω του ήπατος και των νεφρών. Η βιταμίνη D2, που ονομάζεται εργοκαλσιφερόλη, υπάρχει στα λαχανικά και τα χόρτα, και πιο σταθερά σε ορισμένα μανιτάρια.
Σε τι χρησιμεύει όμως γενικά η βιταμίνη D; Είναι απαραίτητο στοιχείο για την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, και τα δύο απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών. Και δύο πτυχές που δεν πρέπει να παραβλέψουμε, γιατί καθορίζουν και την ψυχοσωματική υγεία του ατόμου, είναι: η λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος που προστατεύεται από λοιμώξεις και ασθένειες και η ρύθμιση διαφόρων μεταβολικών και ορμονικών διεργασιών.
Πώς να ανακτήσετε τη βιταμίνη D;
Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η συχνή και τακτική έκθεση στον ήλιο σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε μια εξαιρετική συνεισφορά όσον αφορά τη βιταμίνη D. Αλλά υπάρχει επίσης μια σημαντική ιδέα που πρέπει να επαναλάβουμε, δηλαδή ότι η βιταμίνη D για να φτάσετε στο όριο που είναι απαραίτητο για την εγγύηση της ευημερία του οργανισμού, πρέπει να λαμβάνεται είτε μέσω φαρμακολογικής θεραπείας, κυρίως μέσω συμπληρωμάτων, είτε χάρη στην πρόσληψη τροφής. Εδώ είναι οι 3 τροφές που περιέχουν την περισσότερη βιταμίνη D:
- Λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και το σκουμπρί
- Συκώτι
- Αυγό
Αυτές είναι οι τροφές που, μεταξύ όλων εκείνων που περιέχουν βιταμίνη D, περιέχουν μεγαλύτερο ποσοστό από άλλες. Προφανώς, πρέπει να περιλαμβάνονται σε μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ισορροπημένη διατροφή, η οποία επομένως όχι μόνο επηρεάζεται από την κατανάλωση όλων αυτών των τροφών με βιταμίνη D, αλλά είναι γεμάτη με όλα όσα χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα.
Αυτή είναι μια θεμελιώδης πτυχή που πρέπει να έχετε κατά νου, για να αποφύγετε να γίνετε ευαίσθητοι ή πιο ευαίσθητοι σε ορισμένα τρόφιμα, κυρίως λόγω της τάσης ορισμένων από αυτά, των ψαριών και των αυγών πρώτα και κύρια, να προκαλούν προβλήματα και διαταραχές γενικά στο πεπτικό. Επιπλέον, να θυμάστε ότι το μέτρο πρέπει επίσης να συνδέεται με την πρόσληψη νερού για να ενυδατώνεται συνεχώς ο οργανισμός και να λειτουργούν όλα τέλεια.