Αλάτι: Ο «πυλώνας» της κουζίνας θέλει μέτρο στη χρήση του - Η σύνδεσή του με μορφές καρκίνου

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα κατανάλωσή του

Αλάτι: Ο «πυλώνας» της κουζίνας θέλει μέτρο στη χρήση του - Η σύνδεσή του με μορφές καρκίνου
1'

Το αλάτι χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο από αρχαιοτάτων χρόνων, ωστόσο στην πορεία, η χρήση του, έχει κάποιες βλαβερές συνέπειες για την υγεία και η υπερβολική καρτανάλωσή του είναι καλό να αποφεύγεται.

Αποτελεί το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόσθετο στα τρόφιμα και συνίσταται να καταναλώνουμε έως 5 g / ημέρα. Μόνο σε περιόδους υψηλής αφυδάτωσης λόγω εφίδρωσης και διούρησης, όπως μπορεί να συμβεί σε πολύ ζεστές μέρες, μπορούν να χαθούν πολλοί καταβολίτες μελών. Εκεί συνιστάται ακριβώς η πρόσληψη αλατιού να υπερβαίνει τα 6 g.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, η κατανάλωση αλατιού αντενδείκνυται για άτομα με υπέρταση ή νεφρική ανεπάρκεια.

Αν και η υπερβολική κατανάλωση αλατιού έχει συνδεθεί με διάφορες ασθένειες εδώ και αρκετά χρόνια, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της πρόσληψης του καρυκεύματος και της ανάπτυξης καρκίνου.

«Η κύρια επίδραση στην υγεία που συνδέεται με όλες τις δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο είναι η αυξημένη αρτηριακή πίεση (η οποία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων), ο καρκίνος του στομάχου, η παχυσαρκία, η οστεοπόρωση, το σύνδρομο Ménière και η νεφρική νόσο», αντικατοπτρίζει ο ΠΟΥ.

Συγκεκριμένα, αυτή η οντότητα έχει ταξινομήσει το χλωριούχο νάτριο, το κύριο συστατικό του κοινού αλατιού, ως καρκινογόνο ομάδας 2Α. Αυτό αναφέρεται στο γεγονός ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία στα ζώα που δείχνουν ότι το αλάτι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Και, παρόλο που τα ανθρώπινα στοιχεία είναι περιορισμένα, όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή