Οι έλληνες πιο υγιείς από τους αυστραλούς λόγω μεσογειακής διατροφής
Αυτό προκύπτει από σειρά πανεπιστημιακών μελετών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, όπως δήλωσε στο "Νέο Κόσμο" η ομογενής πανεπιστημιακός Δρ Κατερίνα Ιτσιοπούλου, επικεφαλής της Σχολής Διαιτολογίας και Υγιεινής Διατροφής του πανεπιστημίου Λα Τρομπ της Μελβούρνης.
Η Δρ Ιτσιόπουλος σχολίαζε τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο The New England Journal of Medicine και έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή περίπου το 30% των καρδιακών προσβολών, των εγκεφαλικών επεισοδίων και των θανάτων από καρδιακές παθήσεις μπορούν να προληφθούν σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, εάν αυτά στραφούν σε μια μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, όσπρια, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, αλλά και λίγο κρασί με το γεύμα, διαπιστώνει η ίσως πιο εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη που έγινε ποτέ επί του θέματος.