Γινόμαστε "Αιθιοπία"

Το κράτος, που χρωστά εκατομμύρια ευρώ στο φάρμακο, προκαλεί ακραίες καταστάσεις...
2'

Η ανάλγητη πολιτική του κράτους, που στερεί από τον Έλληνα πολίτη την άμεση πρόσβαση στο φάρμακο με το να μην ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και τις πληρωμές του απέναντι σε ταμεία, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και φαρμακοποιούς, προκαλεί ακραίες καταστάσεις.

Το κράτος μη τηρώντας τις συμβατικές του υποχρεώσεις και χρωστώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανάγκασε τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων και έτσι χιλιάδες 'Ελληνες προσφεύγουν στους «Γιατρούς του Κόσμου» για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την υγεία τους σκευάσματα.

Ένα από τα αποτελέσματα της κατάστασης αυτής είναι να ξεμείνει από φάρμακα η οργάνωση.

Τους πρώτους μήνες του 2011, ο αριθμός των ασθενών, που χτύπησαν την «πόρτα» των «Γιατρών του Κόσμου», εκτοξεύθηκε με αποτέλεσμα να εξαντληθεί όλο το απόθεμα των φαρμάκων της οργάνωσης και το πρόβλημα της ιατρικής φροντίδας των πολιτών έγινε μεγαλύτερο.

Το 2010 οι «Γιατροί του Κόσμου» περιέθαλψαν στην Ελλάδα περισσότερους από 70.00 ασθενείς. Πολλοί εξ αυτών ήταν άποροι 'Ελληνες, που δεν είχαν τη δυνατότητα να νοσηλευτούν σε δημόσια νοσοκομεία.

Μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Νικήτας Κανάκης, είπε ότι ενώ το 2010 οι 'Ελληνες πολίτες, που προσέφυγαν στην οργάνωση έφταναν το 12%-13% του συνολικού αριθμού των ασθενών, τους πρώτους δυο μήνες του 2011ξεπέρασε το 20%! Σκηνές δηλαδη, που θυμίζουν αφρικανικές χώρες, με τους εξαθλιωμένους κατοίκους να προσφεύγουν στα φάρμακα των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η οργάνωση απευθύνει επείγουσα έκκληση για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού κυρίως σε παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά δισκία, παιδικά σιρόπια, αντιδιαβητικά δισκία, φάρμακα για το στομάχι και δερματολογικές αλοιφές.

«Καλύπτουμε τρύπες που έπρεπε να καλύψει το κράτος», τόνισε ο κ. Κανάκης περιγράφοντας τη δυσάρεστη κατάσταση, γιατροί να στέλνουν ασθενείς στην οργάνωση για την προμήθεια φαρμάκων.

Οι «Γιατροί του Κόσμου», που στηρίζονται στις δωρεές, απευθύνονται στην ευαισθησία των πολιτών και όποιος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει με το τηλέφωνο: 210 3213150