Οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τον καρκίνο στο πάγκρεας

Νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ξηρών καρπών και το μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος στις γυναίκες.

Ερευνητές από το Νοσοκομείο BWH στη Βοστόνη και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι ξηροί καρποί δρουν ευεργετικά, προστατεύοντας τις γυναίκες από τον καρκίνο στο πάγκρεας. Συγκεκριμένα, η προτεινόμενη ποσότητα ξηρών καρπών είναι 30 γραμμάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr