Βίντεο: Τα «άκουσε» ο υπουργός Υγείας από τους γιατρούς του Πειραιά

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στην έκτακτη συγκέντρωση των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, το βράδυ της Τετάρτης.
3'


Στην κατάμεστη αίθουσα του ΟΛΠ, ο υπουργός Υγείας αντιμετώπισε τις αποδοκιμασίες των γιατρών του Πειραιά, με αφορμή τα όσα δραματικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της υγείας.

Η στιγμή που «άναψαν τα αίματα» ήταν όταν ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας του Καζακστάν. Έντονη ήταν η αντίδραση των γιατρών, με την πρόεδρο του ΙΣΠ, κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά, να ρωτά τον υπουργό Υγείας «τι μέσο όρο ζωής» έχει το Καζακστάν.

Ο κ. Γεωργιάδης αποχώρησε από την αίθουσα του ΟΛΠ ξανά εν μέσω αποδοκιμασιών, ενώ γιατροί σχολίαζαν «ο υπουργός εξακολουθεί να προκαλεί και μάλιστα επιδεικτικά. Αυτή τη φορά δε θα του περάσει. Εδώ παίζονται ανθρώπινες ζωές!».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά κρίνει αναγκαία την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, διότι ο Υπουργός Υγείας στην τοποθέτησή του, την Τετάρτη 20-11-2013 στην έκτακτη συγκέντρωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά στο Μέγαρο του ΟΛΠ, έδειξε εμφανώς ότι δεν έχει γνώση των διεθνών επιστημονικών δεδομένων, σχετικά με την Περίθαλψη των πολιτών και των αναγκών της. Επίσης μετά παρρησίας δήλωσε ότι «ασκεί την πολιτική της Κυβέρνησης» και ότι ο ίδιος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού.

Εκτός των άλλων, επιγραμματικά τόνισε :

• Την απόλυση χιλιάδων ιατρών από την ΠΦΥ
• Την απομάκρυνση χιλιάδων ιατρικών ειδικοτήτων από την ΠΦΥ
• Την εκχώρηση πακέτων εργαστηριακών εξετάσεων σε ιδιωτικά συμφέροντα κατόπιν συμφωνιών
• Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Καζακστάν, επικαλέστηκε την Διακήρυξη της Διεθνούς Διάσκεψης για την ΠΦΥ που έλαβε χώρα το 1978 στην Άλμα-Άτα, η οποία όμως αναφερόταν σε χώρες του τρίτου κόσμου που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν υποτυπώδη πρόληψη και περίθαλψη για τους πολίτες τους χωρίς να διαθέτουν ιατρούς και μέσα
• Απέρριψε σχεδόν στο σύνολό της την αναγκαιότητα εξέτασης των πολιτών στην ΠΦΥ από ιατρούς ειδικοτήτων, τόσο στις δομές της Δημόσιας Υγείας, όσο και των συμβεβλημένων ιατρών
• Κατέστησε σαφές, ότι δεν είναι μείζονος σημασίας η επάρκεια και η ασφάλεια της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά το κόστος της στον Κρατικό Προϋπολογισμό
• Θέλει να θεσμοθετήσει την Αντιποίηση της Ιατρικής Ειδικότητος, ισχυριζόμενος ότι η οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να γίνει από Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο

Η εφαρμογή των θέσεων αυτών θέτει σε άμεσο κίνδυνο την Υγεία του Ελληνικού Λαού και όχι μόνο. Κανένα σύστημα Υγείας δεν μπορεί να είναι ασφαλές και επαρκές όταν ο Υπουργός δεν μπορεί να αιτιολογήσει, γιατί ο ασφαλισμένος πολίτης εν έτει 2013 αντί να απολαμβάνει ειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, να του παρέχονται υπηρεσίες «μειωμένης επιστημονικής εγκυρότητας» από άλλες ιατρικές ειδικότητες αντί αυτών που χρειάζεται. Η αποδόμηση μέσω «ανθρωποθυσίας» και της «εκατόμβης» χιλιάδων ιατρών και εργαζόμενων στην ΠΦΥ θέτει σε κίνδυνο και ανεπάρκεια κυρίως την Περίθαλψη των πολιτών.

Μετά τα ανωτέρω καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, προκειμένου να αναστείλει τα σχέδια διάλυσης της Περίθαλψης του Ελληνικού Λαού και κυρίως την επικίνδυνη υποβάθμιση της ΠΦΥ».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Α. Ξανθός: Εθνική Πολιτική για τα φάρμακα των πολιτών

Προϋπολογισμός – μαχαιριά στην Υγεία

Φάρμακα: Ας δούμε επιτέλους την ασφάλεια και όχι μόνο το κόστος

ΟΟΣΑ: Καταδικασμένοι οι Έλληνες από τις περικοπές στην Υγεία

Τροπολογία «δώρο» σε ξένες φαρμακοβιομηχανίες

Χωρίς παιδιατρική κάλυψη η Θεσσαλία

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

Θεοδοσιάδης: Κόβουν τα φάρμακά τους γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν

Μ. Βλασταράκος: Οι αριθμοί δεν έχουν αξία όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν

Δραματικές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά στο ΕΣΥ