ΙΣΑ: Δεν περισσεύει κανένας ιατρός στο σύστημα υγείας

Για «ανάγκη οικοδόμησης ενός ισχυρού Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.
2'

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

«Ο ΙΣΑ τονίζει την ανάγκη οικοδόμησης ενός ισχυρού Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες με το χαμηλότερο κόστος και θα αξιοποιεί το εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση που έκανε στη Διαρκή επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι ιατροί των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να επιλέξουν εάν θα απασχολούνται στο σύστημα υγείας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση ή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ δηλώνει ευθαρσώς ότι:

· Δεν περισσεύει κανένας ιατρός στο σύστημα υγείας απεναντίας οι ελλείψεις είναι τεράστιες και ορατές.
· Δεν πρέπει να χάσει κανείς τη θέση του στην ΠΦΥ γιατί είναι στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας μας να έχει ειδικούς γιατρούς και όχι ανειδίκευτους.
· Οι εργασιακές σχέσεις όλων των γιατρών στα νοσοκομεία πρέπει να είναι ίδιες και ομοιογενείς.
· Πρέπει άμεσα να προσληφθούν όλοι οι γιατροί που έχουν κριθεί από τα ΣΚΕΙΟΠΝΙ, ώστε να ανανεωθεί το σύστημα υγείας και να δοθεί στους νέους ιατρούς η δυνατότητα να διδαχθούν από τους εμπειρότερους. Δεν χρειαζόμαστε ένα γερασμένο ΕΣΥ αλλά ένα σύγχρονο και ανανεωμένο.
· Πρέπει άμεσα να προσληφθεί υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία. Οι ιατροί εργάζονται σε πολύ δύσκολες και επαχθείς συνθήκες καθότι υπάρχουν ήδη σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται δυναμικά για την εξυγίανση της Δημόσιας Υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Η έκθεση για τον ΕΟΠΥΥ και την κινητικότητα εργαζομένων και γιατρών

Κινητικότητα για 10.000 υπάλληλους στον ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τι θα γίνει με το βαθμολόγιο, τα ιατρεία και το ΕΣΥ

ΕΟΠΥΥ: 10 ερωτήσεις που δείχνουν πώς έφτασε στην κατάρρευση